kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

KISA KISA KISA


TEB üç ayda 15 trilyon kâr etti
Türk Ekonomi Bankası (TEB), bu yılın ilk 3 ayında net karını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artırarak 15 trilyon 590 milyar liraya yükseltti. Bankanın aktifi da yüzde 114'lük artışla 1 katrilyon 700 trilyona çıktı. TEB'in yılın ilk çeyreğinde net kar dahil özkaynaklar toplamının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artarak 109 trilyona çıktığı ifade edildi. Bankanın likit varlıklarının toplam mevduatı karşılama oranı yüzde 117 olarak gerçekleşti. Gecikmiş alacakların toplam kredi porföyü içinde yüzde 1 oranında kaldı.

Faisal Finans Family Finans oldu
Faisal Finans ismini Family Finans olara değiştirdi. Amerikalı bir grubun kuruma talip olduğu ve Sabri Ülker'in de Faisal Finans'ın 2 trilyondan 20 trilyona çıkarılacak olan sermayesinin önemli kısmına şahsi birikimleri ile katılacağı bildirildi. Amerikalı yatırımcılar ve Sabri Ülker'in girişimlerinden sonra Faisal Finans kurumunun adı da Family Finans olarak değiştirildi. Core Busıness dışında yatırım kararı olmadığını bildiren Amerikalı finans grubu yetkilileri alım izni için BDDK'ya başvuru hazırlıklarını bitirdiklerini belirttiler.

En çok kartı Vakıfbank verdi
Vakıfbank'ın banka kartlarında ulaştığı başarı Europay tarafından ödüllendirildi. 2001 yılında Maestro banka kartı sayısında 6 milyon 500 bin kişiye ulaşan banka 2000 yılında Avrupa'da ki tüm bankalar içerisinde en fazla Maestro banka Kartı vererek 1 numaralı banka ödülünü aldı.

'Otomobil üretimi % 40 düşer'
Geçtiğimiz yıl yaklaşık 430 bin adet olan toplam otomobil ve ticari araç üretiminin bu yıl krize bağlı olarak yaklaşık yüzde 40 gerileyerek 270 bin adede düşmesi bekleniyor. Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer, üretimin ciddi sıkıntıda olduğunu belirterek, "Bu yıl 260-270 bin arasında toplam üretim olur. Bunun yaklaşık 150 bin adedi ihraç edilir, 110 bini ise iç pazara gelir" dedi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır