kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

Matbaa devinden Türkiye'ye destek


Matbaa devi Heidelberg'in Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Okaygün, Türkiye'ye her türlü desteği sürdüreceklerini belirterek, "Ekonomiye güveniyoruz" dedi
Ekonomik krize rağmen biraraya gelen basım teknolojisi şirketleri, 9. Matbaacılık ve Kağıt Endüstrisi Fuarı'nda ürünlerini sergiliyor. TÜYAP tarafından Beylikdüzü'nde gerçekleştirilen fuara 29 ülkeden 640 kuruluş ve kuruluş temsilcisi katıldı. Fuar kapsamında matbaacılık, kağıt, masaüstü yayıncılık ve fotoğraf sektörlerinin yanı sıra leasing kuruluşları, mesleki yayınlar ile Web siteleri yer alıyor.

Fuarın gözde firmalarından Heidelberg Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Başkurt Okaygün fuarı değerlendirerek, "Krizden dolayı fuarın yapılmaması gerektiğini söyleyenler vardı. Biz fuarın mutlaka yapılmasını ve endüstriye moral vermesini savunduk" dedi. Türkiye ekonomisine güvendiklerini kaydeden Başkurt Okaygün, "Türkiye ekonomik krize girmiş olmasına rağmen Heidelberg, ülkeye her türlü desteğini sürdürdü, finansmanı durdurmadı biz de tüm bu olanakları kullanıcılarımıza sunuyoruz. Heidelberg, Türk ekonomisine kesinlikle güveniyor.

MATBAACILIK ÜSSÜ
İlk izlenimler son derece olumlu oldu ve krize rağmen, müthiş ilgi gördük" diye konuştu. Heidelberg firmasının fuarın gerçekleşmesindeki öncü rolüne dikkat çeken Okaygün, süren ilgiden doğan memnuniyeti dile getirerek, "Heidelberg olarak fuarı desteklemekte haklı çıktığımızı gördük. Özellikle haftasonunda büyük bir ilgi vardı, hafta arası olmasına rağmen ilgi sürüyor. Fuarda insanların iş bağlantıları yapacağını, daha önemlisi Türkiye'de dedikodulardan başka işlerin de olduğunu görmelerine yardımcı olduk" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin basın ve matbaacılık sektöründe Avrupa'nın en önemli merkezlerini yaratacağını söyleyen Okaygün, "Heidelberg'in sunduğu ürünlerle Türk basınında büyük değişimler oluyor. Türkiye'deki gazeteler bugün dünyadaki ilk on gazete arasında ve ticari baskıda da aynı şeyler olmaya başladı. Türkiye, 2010'da Avrupa'nın en önemli 3 baskı merkezinden biri olacak" dedi

Emre KULCANAY

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır