kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


İran'ın "Top-10"u belli oldu
8 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacak 10 aday belli oldu. İran Anayasayı Koruyucular Konseyi 814 kişi arasında 10'unun başvurusunu onayladı. Kadın adayların kabul edilmediği listede, Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, Savunma Bakanı Ali Şamkani'nin ismi bulunuyor.

Komşu yine "ölüm grevi"ne giriyor
Yunanistan'da işçi ve memur sendikaları, PASOK hükümetinin sosyal güvenlik ve emeklilikle ilgili yasa tasarısını protesto etmek için bugün bir ay içindeki ikinci genel grevi düzenliyor. 24 saatlik greve, devlet daireleri, kamu kuruluşları, özel ve devlet bankaları çalışanları, taksiciler, öğretmenler, eczaneler, doktorlar, benzinciler, medya çalışanları ve süpermarketler katılıyor.

Papandreu'ya yoğun Türkiye eleştirisi
Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun "Türkiye AB yolunda olumlu adımlar attı ve cezaevlerinde yeni düzenlenemeler yaptı" açıklamasına sol milletvekili Panayotis Lafazanis'ten tepki geldi: Ölüm orucundaki mahkumları ziyaret ettik. Türk kanunlarının acımasız yanlarını ilk elden hissetme fırsatını bulduk. Bakan'ın bu kanunlara böyle destek vermesi demokrasi adına ayıptır...

Bush'un kızı 52 dolar cezaya çarptırıldı
ABD Başkanı Bush'un kızı Jenna, 21 yaşından önce alkolfkullanmakfsuçundan 52fdolarfpara cezasına, 6 saatlik alkol kullanımında bilinçlenme kurslarına katılma ve mahkemefmasraflarınıfödeme cezasına çarptırıldı. 18 Temmuz'a kadar yüküm-lülüklerini yerine getirmezse, Jenna'nın ehliyeti alınacak.

Yaratık değil maymunmuş!
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de 2 haftadr "maymun adam" paniği yaşanıyor. "Maymun adamların" yaptığı söylenilen saldırılarda 35 kişi yaralandı, çatıdan atlayan 2 Hintli öldü. Saldırıya uğrayanlar "Maymun adam" adını verdikleri saldırganı 1.20 metre boyunda, kıllı vücutlu ve keskin tırnaklı olarak tanımlıyor. Gözlerinden de kırmızı ışıklar yayılıyor. Kurbanlarının üzerine atlayarak ısırıyor ve ardından kayboluyor. Polis ise, söylentilerin elektrik kesintileri ve aşırı sıcaklardan kaynaklandığını belirterek "Bunlar maymun adam değil gerçek maymun" açıklaması yaptı.

Taksici katili Türk'e 10 yıl
Almanya'nın Stuttgart kentinde 41 yaşındaki bir taksi şoförünü öldürerek parasını çalmaktan suçlu bulunan 19 yaşındaki bir Türk genci, Stuttgart Eyalet Mahkemesi'nce 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ülkede, bu yaştaki bir gence verilebilecek en yüksek hapis cezası.

Kansere karşı sushi
Japonlar'ın dünyaca ünlü yemeği sushinin akciğer kanserini önleyebildiği ortaya çıktı. Amerika'da çalışmalar yapan Japon diyetisyenler tarafından yapılan bir araştırmada sushi gibi çiğ balık ve diyet yemeklerinin bol tüketildiği ülkelerde akciğer kanserine yakalanma oranının daha düşük olduğu belirlendi. Sushinin bol tüketildiği Japonya ve Amerika'da sigara içme oranı diğer ülkelerle aynı olmasına rağmen, akciğer kanserine yakalanan insan sayısı diğer ülkelerin neredeyse yarısı. Sushinin taze ve tuzlu olmasının önemine değinen uzmanlar, sushinin özellikle akciğer kanserinin "adenocarcinoma" adı verilen bir türüne iyi geldiğini belirtiyorlar.

En etkilisi Interferon
Cilt kanseri tedavisinde en etkili kemoterapi ilacının interferon olduğu kesinleşti. Pensilvania'daki Pittsburg Üniversitesi Eczacılık Fakültesi uzmanları, ölümcül cilt kanseri vakalarında Interferon tedavisinden sonra kanserin tekrarlama şansının öteki ilaç ve aşılara oranla yüzde 50 daha az olduğunu belirledi. Doktorlar Interferon'un yan etkileri olmasına karşılık, diğer ilaçlara kıyasla yüzde 52 oranında daha fazla yaşama şansı vermesinin önemine işaret ediyor. Yüksek dozda Interferon alfa-2 tedavisi ölümcül cilt kanserlerinin tedavisinde şimdiye kadar atılmış en önemli adım.

Yürüyüş yap, bunama!
Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada hergün düzenli olarak yürüyen kadınların daha az unutkan oldukları ve dimağlarının daha dinç kaldığını ortaya koydu.

Kristine Yaffe tarafından 65 yaşının üzerindeki 5 bin 925 kadın üzerinde yapılan araştırmada haftada sadece 1 kilometre yürüyen kadınların yüzde 24'ünde erken bunama sinyalleri görüldüğü belirtildi.

Erken bunamayı önlemek için orta yaşın üzerindeki kişilere spor yapın tavsiyesinde bulunan Yaffe;

* haftada 2 kere tenis oynamanın

* günde 1.5-2 kilometre yürümenin

* haftada 1 kez ata binmenin beynin kimyasını doğrudan etkilemesinin yanısıra kalbe de iyi geldiğini belirtti.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır