kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Devlet, seçmenin taksi parasını dahi ödeyecek


İtalyan Danıştayı, Berlusconi'nin galip geldiği seçimlerde kuyruk çilesi çekenlerin dava açabileceklerini duyurdu
İtalya'da Danıştay 13 Mayıs'ta yapılan genel seçim gecesi oy vermek için uzun kuyruklarda bekleyen ya da oy kullanamayan vatandaşların en az 1000 dolar tazminat isteyebileceklerini açıkladı. Danıştay Genel Sekreteri Alfio Finocchiaro, "Oy vermek vatandaşların anayasal hakkıdır. Seçim günü yaşanan organizasyon bozukluğu nedeniyle uzun kuyruklar yaşanmıştır" dedi.

'DAHA FAZLA İSTEYİN'
Vatandaşların talep edecekleri tazminat, beklemekten doğan stres, yaşlılık, sakatlık gibi nedenlerle yaşanan zorluklar, oy vermek için işini aksatma, oy kullandıktan sonra eve taksiyle dönmek zorunda kalma gibi sebepler değerlendirilerek herkes için ayrı ayrı belirlenecek. Danıştay, vatandaşlara 1000 dolardan daha fazla tazminat isteyebilecekleri tavsiyesinde bulundu.

12 BAKAN YETER
Kararın açıklandığı saatlerde, Başbakan seçilen Silvio Berlusconi de Meclis ve Senato başkanlarıyla kabine üyelerini belirlemek için dün Cumhurbaşkanı Carlo Ciampi ile görüştü. İki saat süren görüşme sırasında Berlusconi, Ciampi'den 18 olan bakan sayısını 12'ye düşürme, ayrılıkçı Kuzey Ligi lideri Umberto Bossi'nin meclis başkanlığının partisine verilmesi konularında görüş aldı.

Yasemin TAŞKIN / ROMA

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır