kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 

KISA KISA KISA


F.Bahçe 9 hafta sonra devrildi
FENERBAHÇE 1-0'lık Trabzonspor yenilgisiyle tam 9 hafta sonra liderlik koltuğunu G.Saray'a geri verdi. Sarı-lacivertliler, 17 Şubat'ta 21.haftada Siirt deplasmanından 4-0'lık galibiyetle ayrılmış, G.Saray'ın 1-1'lik Samsun beraberliğiyle 2 puan farkla zirveye oturmuştu. Bunun ardından G.Saray'ın Kocaelispor'a yenilmesi ve İstanbulspor maçının F.Bahçe puan farkını 8'e kadar çıkarmıştı. Ancak sarı-lacivertliler üst üste aldıkları yenilgilerle şimdi 3 puan geriye düştüler

Oktay ısınırken sakatlandı
TRABZONSPOR'UN golcüsü Oktay dün ısınmada sakatlandı. Bir topun peşinde koşan Oktay, sol üst adalesini tutarak durdu. Ardından soyunma odasına giden Oktay tedavi olarak sahaya çıktı ama adalesi onu zorlayınca, 18. dakikada yerini Erhan Namlı'ya bıraktı. Oktay çıkana kadar da takımının düştüğü 5 ofsaytın 2'sinde yer alan isimdi.

Okan 22. golü attı
Ligde dün önemi olmayan 3 maç daha vardı. Bursa, Antalya'yı 4 golle geçerken, takımının son golünü atan Okan, ligde 22. kez fileleleri sallayıp krallık yarışında Jardel'i yakaladı. G.Saray galibiyetiyle coşan Yozgat, Samsun'u deplasmanda Preko ve Ayew'in golleriyle yenip 4'te 4 yaptı. Denizlispor, Ankara'da G.Birliği'ni 4-2 yendi. Denizli'nin gollerini Coulibaly, Youssef, Coşkun ve Ahmet Hassan, G.Birliği'nin gollerini de İdris ile Kona attı.

Zirve çok ısındı
Yükselme Grubu'nda bitime 3 hafta kala zirve savaşı kızıştı. Lider Göztepe, Ankara'da Şeker'i yenip yerini korudu. 2. D.Bakır, Hacılar'dan 3 puanla döndü. Altay, Hatay'ı yenerek yarışa devam etti, Konya da Elazığ'ı 4 farklı geçip "Ben de varım" dedi.

Schumi'nin büyük şansı
FORMULA 1 İspanya Grand Prix'sinde Ferrari pilotu Michael Schumacher son tura 40 saniye gerisinde girdiği McLaren pilotu Hakkinen'in motorunun yanmasıyla zafere ulaştı. 2. olan Williams pilotu Montoya kariyerinin ilk puanını aldı. 3. ise BAR pilotu Villeneuve oldu. Liderliğini sürdüren Michael Schumacher bu yarışla puanını 36'ya yükseltti.

İbrahim AEK'ya kupayı getirdi
YUNANİSTAN Basketbol Kupası'nı Panathinaikos'u 66-64 yenen AEK kazandı. Karşılaşmada 22 sayı atarak süper bir oyun ortaya koyan İbrahim Kutluay, Final-Four'un en değerli oyuncusu seçildi. Takımının aldığı kupayı kaldıran İbrahim Kutluay'a AEK taraftarları "İbo ibo" şeklinde uzun süre tezahürat yaptılar. AEK'lı oyuncular kupa töreninden sonra milli basketbolcuyu omuzlara alarak salonda tur attılar.

Son madalya Bünyamin'den
AVRUPA Halter Şampiyonası'nın son gününde 105'de Bünyamin Sudaş, silkmede yaptığı 227.5 kiloluk kaldırışıyla Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Koparmada 180 kilo kaldırarak 7. olan Sudaş, toplamda da 407.5 kiloya ulaşarak 6. sırayı aldı. Aynı kiloda yarışan Aziz Alpak koparmada 8., silkmede 11. ve toplamda da 8. sırayı aldı. Türkiye genel klasmanda 2., erkeklerde birinci, bayanlar da ise 8.oldu.

TAYFUN BAYINDIR

Iverson'dan 32 sayı
NBA'DE play-off birinci tur maçları devam ediyor. 76'ers, deplasmanda Pacers'ı 92-87 yenerken, yıldız oyuncusu Allen Iverson 32 sayı attı. 76'ers, maçın son 10 sayısını serbest atışlardan kaydetti. Diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle: Dallas-Utah: 94-91, Minnesota-San Antonio: 93-84, Orlando-Milwaukee: 121-116 (uzatmada). Serilerde 76'ers, Utah, San Antonio ve Milwaukee takımları 2-1 önde bulunuyor.

Kongo'da futbol maçında 7 kişi öldü
KONGO Demokratik Cumhuriyeti'nde bir futbol maçında çıkan olaylarda 7 kişi öldü. 51 kişi de yaralandı. Devlet televizyonunda yer alan haberde, iki takım taraftarlarının sahaya inerek birbiriyle kavga ettiği, polisin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi. Ölenler ve yaralananların durumu hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Hakan döküldü:1-0
İTALYA Ligi'nde Inter, deplasmanda Brescia'ya 1-0 yenilirken, ilk 45 dakika forma giyen Hakan Şükür etkisiz bir oyun sergiledi. Maçın tek golü 11. dakikada Baggio'nun penaltısından gelirken, Hakan'ın bir şutu üstten auta gitti. Teknik direktör Tardelli, ikinci yarıda Hakan'ın yerine Recoba'yı sahaya sürdü. Diğer sonuçlar şöyle: Atalanta-Bologna: 2-2, Bari-Perugia: 3-4, Fiorentina-Udinese: 2-1, Juventus-Lecce: 1-1, Milan-Verona: 1-0

Tugay, Rangers'ı kurtaramadı: 0-3
İSKOÇYA Ligi'nde Old Firm derbisinde Celtic, Glasgow Rangers'ı 3-0 mağlup ederken, Tugay son 25 dakika forma giydi. Ligde şampiyonluğunu daha önce ilan eden Celtic'in, ikinci Glasgow Rangers karşısındaki gollerini 62 ve 74'te Moravcik, 87'de Larsson kaydetti.

Bisiklette Mutlu son
CUMHURBAŞKANLIĞI 37. Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu dün sona erdi. Yarışmada genel bireysel klasmanda Brisaspor'dan Mert Mutlu birinciliği aldı. Takım sıralamasında da Brisaspor ilk sırayı aldı. Turun dünkü son yarışında Nevzat Kıral birinci oldu. Kıral, 41.6 km'lik Diyarbakır Kriteryum Yarışı'nı 59.05'la ilk sırada tamamladı.

Tayfun 90 dakika
İSPANYA Ligi'nde Real Sociedad, deplasmanda Las Palmas'a 2-1 yenilirken, 90 dakika forma giyen Tayfun başarılı bir oyun sergiledi. Ev sahibi ekip 43. dakikada Alvaro'nun golüyle 1-0 öne geçerken, De Pedro 63'te skoru eşitledi. 66. dakikada kırmızı kart gören Jankauskas, Real Sociedad'ı 10 kişi bırakırken, Turdo 82'de Las Palmas'a üç puanı getiren golü kaydetti. Bu sonuçla Real Sociedad 33 puanla 17. sırada kaldı.

Figo penaltıyı bilerek kaçırdı!
Real Madrid'in Osasuna ile evinde 1-1 berabere kaldığı maçın 40. dakikasında Figo'nun kazanılan penaltıyı dışarı atması İspanya'da gündeme oturdu. Ceza alanında yere düşen Figo, hakem tarafından penaltı noktası gösterilir gösterilmez, penaltıları Raul'un atmasına rağmen topun başına kendisi geldi, şutunda meşin yuvarlağı dışarı attı. Maçtan sonra pozisyonun penaltı olmadığını kabul eden Portekizli yıldız, "Bir puan da yeter" dedi.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır