kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 

Trabzon'un intikamı


Sezonun deplasmandaki en iyi maçını oynayan ve beş yüzde 100 golü atamayan Kanarya'nın 4 topu da direkten döndü
Kötü geçen sezonun günahını bir maçta çıkarmak isteyen Trabzon, Hami ile istediğini aldı, G.Saray'ı 3 puan öne geçirdi

Maç, Trabzonspor kalesinin direklerini arkasına alan kaleci Metin'le Fenerbahçe arasında geçti. İlk 5 dakikada üst üste kornerlerle klasik baskısını kuran Trabzon, daha sonra orta sahayı ele geçiren rakibin baskısını kabul etti. F.Bahçe, özellikle Revivo'nun desteklediği ataklarda sağ kanattan etkili oldu.

Denizli; Ogün, Johnson ve Rapajç'in yokluğuna rağmen futbolcularına inanıp ofansif oynamanın meyvalarını toplamaya başlamıştı. Ancak Serhat'ın, göbekte Andersson'la kalması, hücumların kanatlara yayılmasını engelledi. Apo da müthiş protestonun baskısıyla başedemeyince, F.Bahçe topal kaldı.

9. dakikada Lazetiç'in kaptırdığı topla hareketlenen Hami, Mirkoviç'i geçip soldan ceza alanına girdi; sert vuruşu yan ağlara gitti. Bu, Trabzon'un oyun şablonunun ilk örneği oldu. 14'te Revivo'nun ortasında Cem'in ters kafa vuruşunda top üst direkte patladı. 1 dakika sonra Revivo'nun mükemmel frikiğinde kaleci Metin'in sadece dokunabildiği top yine üst direkten geri geldi. Serhat dönen topa kafayı çaktı. O da ne! Yine üst direk. Gol, olmamakta o kadar ısrar etti ki, pozisyonun devamında topla boş kaleye girmesi gereken Uche ıskayı geçti, arkasından gelen Lazetiç de vuramayınca, Trabzon defansı tehlikeyi bir kez daha önledi.

Erhan işi değiştirdi
18'de oyuna sakat başlayan Oktay'ın Erhan'la yer değiştirmesi, belki de maçın kaderini etkiledi. Sergen'in forvete geçmesi Trabzon orta sahasını sahipsiz bıraktı. Ama Erhan'ın Revivo'yu kontrola alıp F.Bahçe'nin hücum organizasyonunu sekteye uğratmasını sağladı.

Revivo 26. dakikada 30 metreden kullandığı frikikte bir kez daha şansını denerken, Metin çatala giden topu kornere çeldi. 30'da maçın golü geldi. Abdullah orta sahada 2 kişinin arasına girip topu kaptırdı. Yanchev'in uzun pasıyla ofsayt gibi görünen Hami daldı. Uche'yi karşısına aldı. Topu sola çekip, sol ayağıyla Rüştü'yü çaresiz bıraktı. Bu pozisyonda çalımı yiyen Uche'nin "gemi gibi" dönememesi de dikkat çekti: 1-0. 35'te ise Sergen'in aşırtma pasında Rüştü'yle burun buruna gelen Erhan, "zoru başarıp" topu auta gönderdi.

Topun inadı tutunca
İkinci yarıya Denizli Serhat'ın yerine Baliç ile başladı. 55'te Baliç'in kornerinden gelen topu Andersson penaltı noktası üstünde kafayla yan direğe nişanladı. Karadeniz inadı tutan top, iki Fenerbahçeli'nin önünden geçip gitti.

Son yarım saatte F.Bahçe çuvalla gol kaçırdı. İşte dökümü... 57: Apo'nun ortasını Andersson indirdi. Mert Meriç penaltı noktasından topu boş kale yerine tribünlere dikti. 67: Yusuf'un sağdan ortası defansa çarptı. Metin çizgiden çıkardı. 82: Revivo soldan kesti, uçan Metin topu elinden kaçırdı. Andersson 2 adımdan vuramadı. 89: Ali Güneş sağdan vurdu, Metin ancak çelebildi. Sol çaprazda Baliç topu yan ağlara yollarken, kendisi bile bu golü kaçırdığına inanamıyordu. +91: Revivo ortaladı, Ali altıpasta dokunamadı. Ve F.Bahçe son 4 maçtaki 3. yenilgiyi aldı.

Gürcan BİLGİÇ

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır