kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Türk'ün performansı yerinde


CEZAEVİ eylemleri nedeniyle yoğun günler geçiren Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, sergi açılışı için gittiği Ankara Tenis Kulübü'nde fırsatı değerlendirip korta çıktı ve tenis oynadı.
Her sorundan uzaklaşarak tenise konsantre olan Bakan Türk, oyun bitince gazetecilerin cezaevlerine ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Türk, ölüm orucu eyleminde tedaviyi kabul edenlerin çoğu zaman geç kaldığını anlattı. Tedavisi mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle ceza ertelemesinden veya aftan yararlanma hakkı olduğunu da hatırlatan Türk, bunun için Sağlık Kurulu'nun muayene ve tedavisinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Türk, "Hayatını kaybeden tutuklu Fatma Hülya Tümkan, tedavi edilemeyen hastalıklar nedeniyle ceza ertelemesi ya da aftan yararlanabilirdi. Ancak reddetti" dedi.

20 EYLEMCİNİN DURUMU KRİTİK
Adalet Bakanı, cezaevlerinin örnek hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü de kaydetti. Hükümlülerin yakınlarıyla telefon görüşmesi yapmalarına izin verildiğini hatırlatan Türk, "Bu eylemi sürdürenlerin hiçbir gerekçesi kalmadı. Yasadışı örgütlerin istedikleri gibi at koşturacakları bir düzen, hiçbir zaman mümkün olmayacak. Koğuş sistemine dönülemez" diye konuştu. Türk, gazetecilerin, "Ölüm orucuna kaç kişi katılıyor?" soruları üzerine de, "Şu anda 150 hükümlü var. Durumu kritik aşamada olanların sayısı ise 20" yanıtını verdi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır