kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Acil yasa bekleniyor!


Derviş Yasaları olarak adlandırılan 15 acil yasanın, 15 günde çıkması gerekiyordu.
Ancak Meclis'e 7 yasa gönderildi ve bunlar da 15 gün içinde çıkarıldı. Bu hafta Başbakanlık'tan yeni yasalar bekleniyor

MECLİS hızlı çalıştı ve Devlet Bakanı Kemal Derviş'in ekonomik krizden kurtulmak için istediği yasalardan 7'sini çıkardı. TBMM Başkanı Ömer İzgi "Meclis çok verimli çalışıyor, yeni yasaları bekliyor" dedi.

Hükümetin öncelikli yasalarından 7'sini görüşerek kabul eden Meclis, bu hafta yeni tasarıların sunulmasını bekliyor. Ekonomik krizin aşılmasını sağlamak amacıyla yürürlüğe girmesi istenilen acil yasaları birbiri ardına kabul eden Meclis gündeminde bekleyen yeni tasarı yok. Sayısı 15 olan Derviş Yasaları'ndan Şeker, Ekonomik ve Sosyal Konsey, Sivil Havacılık, Bütçe Değişikliği, Doğalgaz, Kamulaştırma ve Merkez Bankası yasaları Meclis Genel Kurulu'nda kısa sürede görüşülerek kabul edildi.

GELECEK YENİ YASALAR
Meclis, bu yasaların ardından, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Bankalar Yasa Tasarısı ve Görev zararlarına ilişkin Yasa, KHK'ların İptaline İlişkin Tasarı ve Telekom Yasa Tasarısı'nın da bu hafta Meclis Genel Kurulu'na sunulmasını bekliyor.

Meclis'te bu hafta, Adalet Komisyonu'nda cezaevlerine yönelik düzenlemeler görüşülmeye devam edecek. Komisyon'un gündeminde, hükümlü ve tutuklu haklarının Anayasa ve uluslararası normlara uygun olarak korunması ve geliştirilmesi amacıyla İnfaz Hakimliği kurulması ve tutukluların tutuklulukları, hükümlülerin cezalarının infazı sırasında yapılan işlemlere yargı denetimi getiren tasarılar bulunuyor. Komisyon'da geçen hafta görüşmeleri tamamlanan Terörle Mücadele Yasası'ndan hüküm giyenlerin cezaevlerinde eğitim, spor, meslek kazandırma ve işyurdu çalışmaları ile sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabilmelerine imkan tanıyan tasarının da Genel Kurul gündeminde ön sıralara alınması Danışma Kurulu'nda gündeme gelecek.

SORUŞTURMA HAFTASI
Meclis gündeminde bu hafta soruşturma önergeleri de bulunuyor. Beyaz Enerji Operasyonu ifade tutanaklarında ismi geçen ve Cuma günü istifa eden Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Cumhur Ersümer hakkında FP tarafından verilen soruşturma önergesi ile DYP'nin esnaf sorunları ile ilgili olarak Başbakan Bülent Ecevit hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmeleri yarın yapılacak.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır