kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Yılmaz'dan Atina'ya teşekkürler


ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Türk-Yunan İş Konseyi'nin davetlisi olarak İstanbul'da bulunan Yunanistan Kültür Bakanı Evangelos Venizelos ve beraberindeki heyetle görüştü.
Yılmaz, dışişleri bakanları düzeyinde 2 yıl önce başlatılan Türk-Yunan diyaloğu çerçevesinde, sadece ekonomik alanda değil, aynı zamanda kültür ve spor alanlarında da iki ülke arasında ortak projelerin sürdürüldüğünü hatırlattı. Bunlardan birisinin de bu yıl düzenlenecek uluslararası Aspendos Opera ve Balesi Festivali olduğunu belirten Yılmaz festivale, Yunanistan Opera ve Balesi'nden 20 kişilik bir topluluğun katılacağını ve Thedorakis'in "Zorba" adlı balesini 20 Haziran'da sergileyeceğini anlattı. Yılmaz, söz konusu organizasyonun uzun zamandan beri bu çapta yapılan ilk kültürel organizasyon olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

ÇIKARLARA UYGUN
"Sayın Venizelos'un bize ifade ettiği gibi, 2004 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Yunanistan ile Türkiye, spor alanında da bazı ortak organizasyonların girişimi içerisindedirler. Çeşitli alanlarda yürütülen faaliyetlerin, aramızda başlayan diyalog sürecini daha da güçlendireceğini ve aramızdaki bazı sorunların çözümüne, önemli ölçüde katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Yunanistan'a, AB ile ilişkilerimizde son zamanlarda takındığı yapıcı tutumdan dolayı Türk Hükümeti olarak teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde ilişkilerin bu şekilde seyretmesinin, her iki ülkenin de ulusal çıkarlarına uygun düşeceği inancını ifade ediyoruz."

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır