kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Meclis-i Mebusan


BİR FOTOĞRAF

Ayrılmaz ikili
DYP'nin ayrılmaz ikilisi Ayfer Yılmaz ve Sevgi Esen, Meclis'te de her zaman beraberler. İçelli Yılmaz partinin ekonomik görüşlerini hazırlıyor. Kayserili Esen de hukuk desteği veriyor.

BİR TEŞHİS

Uyuma devam
SİVİL Havacılık Yasası'nı kerhen imzalayan Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Başbakanlığa bir yazı yazdı. Kendisinin THY'ye katkılarını anlattı. Özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova'yı ise eleştirip, THY hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun soruşturma açmasını istedi. Yalova bu yazıyı inceledi ve "Koalisyondaki uyum devam ediyor" dedi.

BİR SONUÇ

En kirli şehir
DEVLET İstatistik Enstitüsü, hava kirliliği konusundaki inceleme sonuçlarını, Çevre Bakanlığı'na bildirdi. Listede Yozgat ve Konya gibi, bir önceki aya göre yüzde 63 oranında havası temizlenen ve yüzde 226 oranında da kirlenen şehirler var. Havası en çok kirlenen yerlerin ikinci sırasına Ağrı yerleşmiş, üçüncü Kütahya, dördüncü ise Elazığ. Kükürtdioksit oranının yüzde 226 ile en çok arttığı yer ve listenin ilk sırasındaki şehir ise çok ilginç: Tekirdağ. Yani Çevre Bakanı Fevzi Aytekin'in memleketi...

BİR MERAK

Miray Hanım
KENAN Evren'in kızı Miray Göksu, TPAO Genel Müdür Yardımcılığı'na atanınca, FP'li Zeki Ünal TBMM'ye bir önerge verdi. "Kendisi, uzman mıdır, yoksa hatır için mi bu göreve getirildi?" diye sordu. Sorunun cevabı yazılı olarak geldi. Göksu, AİTİA mezunuydu, 1974'ten beri kamudaydı. 15 Şubat 1980'de TPAO'ya girmiş, uzman, şef, şube müdürü ve daire başkanlığı yapmış, 21 yıl sonra da Genel Müdür Yardımcısı olmuştu. "Hatır" sorusu havada kaldı...

BİR BULUŞ

Müthiş cihaz
GÜMRÜK kapılarında müthiş bir cihaz devreye girdi. Şüpheli kişilerin bavul sapları ya da pasaportlarının üzerine, nemli bir bez konuyor. Bu bez "ION SCAN" adlı mikroskobik cihazda inceleniyor. Kişi uyuşturucu ya da bombayla ilgiliyse, elle temas sonucu geçen kimyasal madde, cihazda alarm veriyor. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Hakkı Teke, gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler'e "Kaçakçıları artık kendi elleriyle yakalıyoruz" diyor.

BİR TUTANAK

Kızıl kurt
Yasİn Hatİpoğlu (FP): Parlamenter sisteme saygısızlık yapmayın.

Güven Karahan (DSP): Geri al sözünü.

Hatipoğlu (FP): Niye alayım, cuk oturdu.

Kamer Genç (DYP): Beni bir MHP'li aradı, ismi Kızıl Kurt.

Vahit Kayırıcı (MHP): Ayıp bu kadar da olmaz.

Genç (DYP): Niye kızıyorsunuz adamın lakabı böyle.

Emin ÖZGÖNÜL

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır