kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 


Fener haketmedi

F.Bahçe ligin en çok gol atan takımı. Kanatları en iyi kullanan, orta saha organizasyonlarını en etkili biçimde değerlendiren takım. Ama tüm bunları yapıp, bol pozisyon bulup kaybettiği maç sayısı o kadar çoğaldı ki. Artık biz bile, "Bu takım şanssız" demek durumundayız.

Cesaret, insanların sonradan sahip olabileceği bir duygu değil. Ama sonradan yitirebileceği bir duygu. Denizli'yi cesur davranmadığı birçok maçta eleştirdik. Dün 4 topu direkten dönen, 8'e yakın gol pozisyonu bulan ve çok etkili oynayan F.Bahçe olabilecek en cesur şekilde oynadı, daha doğrusu Denizli tarafından oynatıldı.

Sahaya Andersson, Serhat ve Revivo üçlüsüyle çıkan, hatta Yusuf'u sürekli hücuma kaldıran Mustafa Denizli sadece bir yerde kritik bir tercih hatası yaptı; rakibinin Trabzon olduğunu unuttu, ilk 10 dakikada gelişebilecek Trabzon kontrataklarına uygun bir savunma düzeni oluşturamadı. Defansını çok ileride kurdu, çizgiye kaçan Hami'yi unuttu. Ve bu pozisyonlardan birinde de, oyunun akışını belirleyen golü kalesinde gördü.

Şampiyonluk gitmez
O hata dışında, F.Bahçe 90 dakikayı kontrolü altında tutan takımdı. Ölü topları da iyi kullandılar, kanat akınlarını da iyi geliştirdiler. Ve bizce Yusuf bu sezonun en iyi oyununu oynadı. İlk kez kişiliğini ortaya koydu. Adam geçti, çalım attı, çok elverişli pozisyonlar hazırladı. Savunmasına da yardım etti. Kennet Andersson da ağır sakatlık geçirmesine ve ilerlemiş yaşına karşın mükemmeldi. Bu iki oyuncunun dışında Lazetiç'in performansı da bize göre olumluydu. Diğerleri de ellerinden geldiğince mücadele ettiler.

Trabzon belki geçmişteki bir acının izlerini silmek, belki de tüm bir sezonun günahlarını affettirmek için inanılmaz mücadele etti. Hami, gerçekten mükemmel oynadı. Başta Yanchev olmak üzere bütün takım gol yememek için çok iyi direndi. Bu maçı kaybetmek F.Bahçe'ye şampiyonluğu kaybettirmez. Aksine, oynanan futbol bir önceki gün Ali Sami Yen'de izlediğimiz G.Saray'dan çok daha etkili.

Kalan 4 maçını kazanırsa, F.Bahçe yine bu sezon hedefine ulaşabilir.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır