kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 


Rüyanın sonu

Fenerbahçe kadrosuna bazı taraftarlar 'Rüya takım' diyorlar. Ama bu kadro, kalite olarak şampiyonluk mücadelesi verse de ne kadar başarılı olur? 2-3 sakat oyuncu ile bu takım oyundan düşüyor. Trabzonspor, bu sezon inişli-çıkışlı bir grafik çizdi. Ama G.Antep'in düştüğü acemiliğe dün düşmedi. Sergen, Hami gibi yıldızların fizik noksanlıkları gözüküyor. Ogün ve Johnson olmayınca defansın önünde Mirkoviç oynadı. Buna bir diyeceğimiz yok. Ama arka tarafta Mert Meriç, Uche ve Mustafa Doğan çok ağır bir üçlü. Araya atılan her topta dönemedikleri için ofsayt taktiği yapıyorlar.

Oktay'ın sakatlanıp çıkması aslında F.Bahçe için avantaj oldu. Ama onun yokluğunda arkadan çıkan Gökdeniz, Tamer ve Hami bile etkili oldular. Gökdeniz müthiş çalıştı. Hem çok top kesti hem de toplu-topsuz oyuna girdi. Uche ve Mirkoviç rakibe ilk müdahaleyi yapacakken, onun karşısında sallana sallana geriye kaçtılar.

F.Bahçe hücumda Andersson'un yanına adam sokamadı. Hem onun kaleye vurduğu toplarda hem de yanına indirdiği toplarda golü bulamadı. Uzun zamandır sakat olmasına rağmen Andersson hem hücumda hem de hücum preste mücadele etti.

Abdullah berbat etti
F.Bahçe bu sezon deplasmanlarda hep kötü oynuyordu. Ama belki de sezonun deplasmanda en iyi başladığı ve oynadığı maçta 30. dakikada yediği kontra bir golle psikolojik olarak oyundan düştü. Bu golde Abdullah'ın büyük hatası vardı. Bir takımın defansı için en büyük tehlike hücuma çıkarken yapılan hatalardır. Bütün arkadaşları açılmışken, Abdullah üç kişi arasına girerek meşin yuvarlağı kaybetti. Ve Hami, Uche'ye göstere göstere golü yaptı.

Sergen oyundan çıkana kadar fizik kondisyonunu idare ede ede oynadı. 21. dakikada Revivo, 71. dakikada Gökdeniz, Sürhat Müniroğlu'nun bayraklarıyla ofsayt diye durduruldu. İkisi de net gol pozisyonuydu. 58. dakikada Mirkoviç'in kaptırdığı topu elle kesmesi kesin sarı karttı. Metin Tokat pozisyonlara çok yakındı. İyi koştu ve futbolcuların kararlarına itiraz etmesine fırsat vermedi. Sahaya tribünlerden atılan maddelerden biri Andersson'un suratına geldi. Futbol Federasyonu artık maçları 2'şer gözlemci ve temsilci ile izliyormuş.

Gördüklerini yazmayan, yazamayan ve bazen yazılanların da gereğini yapmayan federasyon 20'şer tane gözlemci, temsilci gönderse ne yazar.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır