kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 

Zeka kavgası


Sosyete kızı Yasemin Kozanoğlu'nun 'Sosyete deyince aklıma gerizekalı insanlar geliyor' sözü tartışma yarattı. Sözü kimse üzerine almadı
SOSYETENİN güzel kızı Yasemin Kozanoğlu'nun Şamdan Dergisi'ne yaptığı dobra açıklamaları, camiasında tepki gördü. "Sosyete denince aklıma ruhsuz, yüzeysel, kibirli, hep başkaları için yaşayan gerizekalı insanlar topluluğu geliyor" diyen Kozanoğlu'nu kimi haklı buldu, kimi de anlamsız. Ancak, sosyete olarak tanınan isimlerin buluştuğu söz ise "Hiç üzerime almadım" oldu. İşte bazı sosyetik tepkiler...

FERYAL GÜLMAN

Kategorize etmesin
SOSYETE denen bir kavrama inanmıyorum. Gerçekten İstanbul'da da dünyanın her yerinde olduğu gibi böyle aileler var. Ama sosyete kavramının yani Türkiye'de gerçek sosyete olduğunu düşünmüyorum. Yasemin'in düşüncelerine ise katılmıyorum. İnsanları bu kadar kategorize etmek taraftarı değilim. Belki o çevresinde bu tarz insanlarla karşılaştığı için böyle düşünüyor.

ERAN TAPAN

Yasemin önce sosyeteyi tanısın
SOSYETE kavramından ne anlaşıldığı konusunda ciddi bir kavram kargaşası olduğuna inanıyorum. Sosyete zannedilen bir çok kesim gerçek anlamda sosyeteyi oluşturmuyor kanımca. Sonradan görme, kültür düzeyi olmayan çok parası olan insanları sosyete olarak adlandırılıyor. Yasemin Kozanoğlu kardeşimizin sosyeteden ne anladığını ve sosyeteyi tanımaya çalışmasını tercih ederim.

EDA MODOĞLU

Ben o grubun içinde değilim
BU kavram sadece Türkiye'de var. Sosyete denince gezip dolaşan, bol bol para harcayan insanlar zannediliyor. Yasemin Kozanoğlu da sanırım bunu böyle zannedenlerden. Böyle düşünenlerle birlikte yaşıyor olmalı. Bu mantıkla yaklaşımı yanlış sayılmaz. Ama ben kendimi bu grup içindekilerle değerlendirmiyorum.

SİREN ERTAN

O zaman ben sosyete değilim
BEN tanıdığım ve merhaba dediğim hiç kimse için böyle bir şey kullanmam. Hiç kimsenin söylemesini istemem. Yasemin çok sevdiğim bir insan. Ama Yasemin böyle düşünüyor ve böyle bir şey söylüyorsa ben sosyete değilim. Böyle bir şeyi üzerime dahi almıyorum. Ve pek üzerinde durmak istemiyorum.

ASLI ÜSTÜNKAYA

Ben sosyete değil sporcuyum
YASEMİN, eminim iyi niyetinden böyle konuştu. Ama bu lafları hiç üzerime almadım. Çünkü ben kendimi sosyete değil, spor camiasından görüyorum. Babam (Mehmet Üstünkaya) bana spor camiasındayız izlenimlerini vermişti. İzinden gidiyorum. Zaten yakında bir gazetede spor yazıları da yazmaya başlıyorum.

BİLLUR KALKAVAN

Yasemin'in sözüne katılıyorum
ŞİMDİKİ sosyeteyi ele alırsak doğru söylüyor. Yüksek sosyete ailesinin çocuklarıyız ama bunu sosyetik olayından kurtarmamız gerekiyor. Yasemin'in 'Başkaları için yaşayoruz' lafını sevdim. Dergileri açın bakın sosyete diye geçen isimler hep başka başka yabancı isimler. Bende Yasemin'in söylediği söze katılıyorum.

Gülşen YÜKSEL/ Esin ÖVET

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır