kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Yeşil pasaportlu yarbaya gözaltı
ANTALYA'NIN Alanya ilçesine bağlı Okurcalar beldesinde 2 milyon dolar değerindeki bir araziyi sahte kimlik ve evrak düzenleyerek üstlerine geçirdikleri iddia edilen 6 kişilik şebeke çökertildi. Yakalanan şahıslardan Ahmet Hekimoğlu'nun yeşil pasaport sahibi emekli bir yarbay olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'da armatörlük yapan Hasan Sirkeci'ye ait arazinin sahte belgelerle satışı, sahiplerinin ihbarıyla orta çıktı. Araziyi satın alan emekli Yarbay Ahmet Hekimoğlu, satan Remziye Gül ve işlemlerde aracılık eden 4 kişi gözaltına alındı.

Erol AKKIR

Duvar kağıdında afyon kaçakçılığı
İSTANBUL Narkotik Şube ekipleri, İran'dan Türkiye'ye getirdikleri uyuşturucu maddeleri yurtdışına göndermeye çalışan bir şebeke belirledi. Şebekeyi bir süre izleyen ekipler Yenibosna'da düzenledikleri operasyonda Cimşit Aslan ve Nejat Aslan ile İran uyruklu Majid Shabovei Dodanlo gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte, duvar kağıtları ruloları içine gizlenerek kargo yoluyla ABD üzerinden Kanada'ya gönderilmesi planlanan 8 kilogram afyon sakızı ele geçirildi. Bunun üzerine ABD ve Kanada polisiyle irtibat kuruldu. Operasyonun bu aşamasında, Türkiye'de yakalanan 8 kilogram afyon sakızının 4 kilogramı, Narkotik Şube'de görevli bir polis tarafından Kanada'ya götürüldü. Uyuşturucuyu teslim almak amacıyla tespit edilen buluşma yerine gelen İran uyruklu Amir Hosseyini ve kardeşi İmam Hosseyyini, Kanada polisince yakalandı. İstanbul'da yakalanan biri İranlı üç kişinin sorgusu sürerken, kimliği tespit edilen bir kişinin de arandığı belirtildi.

Serdar CANİPEK

Jet Fadıl'ın 3 yıl hapsi istendi
JET-PA'nın sahibi Fadıl Akgündüz hakkında "dolandırıcılık" suçundan 3 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Akgündüz'e ait Jet-Pa Sinai Ürünler Pazarlama Şirketi'nin, Büyükçekmece'de Jetkent2 Kampanyası düzenleyerek daire sattığı belirtildi. İddianamede, kampanyaya katılan şikayetçi Kaniye Akpınar'ın daire satın aldığı, 24 ay ödemelerini yaptığı, ancak dairelerin bitirilmediği ve sahibine teslim edilmediği öne sürüldü. Parası ödendiği halde, daireyi vermeyen Akgündüz'ün 3 yıl hapisle cezalandırılması istendi. Hakkında birçok dava açılan ve Avrupa'da bulunan Akgündüz, önümüzdeki günlerde Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Hayati KILIÇ

Güzel Erşan şofben kurbanı
BODRUM'DA oturan Erşan Altan (20), Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören lösemi hastası yeğenine bakmak üzere İzmir'e geldi. Burada amcasında kalmaya başlayan genç kız, ablası ile dönüşümlü olarak hastanede yeğenine bakıyordu. Önceki gün hastaneye gitmemesi üzerine şüphelenen eniştesi genç kızın kaldığı eve gitti. Kapıyı çalmasına rağmen açılmaması üzerine bir çilingir çağıran enişte, içeri girdiğinde korkunç manzarayla karşılaştı. Banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlenen genç kız, eniştesi tarafından hastaneye kaldırılmak istendi, ancak yolda yaşamını yitirdi.

Ömer ANAR

Antalya32derece
Antalya'da dün hava sıcaklığı gölgede 32 dereceye ulaştı. Sıcak hava nedeniyle bunalan Antalyalılar ve turistler Konyaaltı plajı sahillerinde denize girerek serinlemeye çalıştılar.

Buna karşın, sıcak hava bu haftadan itibaren yerini yağışa bırakıyor. Yurdun doğu kesimleri, yarından itibaren yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklıkları bugün mevsim normallerinde seyredecek ancak yarından itibaren azalacak ve yağış başlayacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu`nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, yarından itibaren yağış bekleniyor. Yağışlar, yağmur ve gök gürültü sağanak şeklinde olacak. Yurdun diğer yerleri ise az bulutlu ve açık geçecek, buna paralel olarak rüzgar da daha sert olarak esecek.

Kuşadası gay'leri bekliyor!
KuŞadasI'na geçen yıl girmelerine izin verilmeyen, ertesi gün ise İstanbul'da yollarına kırmızı halılar döşenerek ve Türk lokumu ikram edilerek karşılanan eşcinsellerin bu yılın Haziran ve Eylül aylarında yeniden Kuşadası'na gelecekleri açıklandı. Kafilelere bu yıl her türlü kolaylığın gösterileceği bildirildi. Kırkıpınar yağlı güreşlerini izlemelerini engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından çırakılan bir genelgenin yanlış yorumlanması yüzünden Kuşadası'ndan kovulan eşcinsel turistlere, bu yılki ziyaretleri sırasında her türlü kolaylık sağlanacak. Kuşadası esnafı zengin Amerikalı gay ve lezbiyenleri dört gözle beklerken, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, "Geçen yıl esnaf 1 milyon dolar gelir kaybına uğradı. Bu nedenle geçen yılki rezaleti unutup, misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamamazı ve geçen yıl olanları onlara da unutturmamız lazım."dedi.

Ufuk BAKSİ

General katili 5 yılda serbest
Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Korgeneral Hulusi Sayın ile, bir doktoru öldüren ve idama mahkum edilen Dev-Sol Silahlı Devrim Birlikleri adlı yasa dışı örgüt üyesi, Erol Özbolat, 10 yılda özgürlüğüne kavuşuyor. Özbolat böylece her cinayeti için 5 yıl yatmış olacak. 1991 yılında çıkarılan Terörle Mücadele Yasası'ndan yararlanan Özbolat bu yasa gereği idam cezası 10 yıla düşünce bu ay içinde serbest kalacak. Özbolat'ın avukatı Zeki Rüzgar, müvekkilinin Terörle Mücadele yasasından yararlanması için Ankara DGM'ye başvurdu. Rüzgar, TMY'nin 8 Nisan 1991 tarihine kadar işlenen suçlar nedeniyle idam cezalarının 10 yıla düştüğünü hatırlattı. Özbolat, Korgeneral Hulusi Sayın ve Dr. Musa Doğan'ı öldürdüğü gerekçesiyle TCK'nın 146/1. maddesine göre idam cezasına mahkum edilmişti. Halen, Ankara Sincan F Tipi Cezaevinde bulunan Özbolat'ın bu hafta içinde tahliye edilmesi bekleniyor.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır