kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Çiftçiler'in miras savaşı


Geçen yıl hayatını kaybeden Tahsin Çiftçi tüm servetini ağabeyi ve iki yeğenine bıraktı. Küçük kardeş Sıtkı Çiftçi ise hukuk savaşı başlattı
ÇİFTÇİ Holding'in patronlarından Tahsin Çiftçi'nin trilyonluk mirası paylaşılamıyor. Geçen yıl yaşamını yitiren ve hiç evlenmeyen Tahsin Çiftçi geride yaklaşık 300 trilyon liralık miras bıraktı. Bu miras, başta kardeşleri ve yeğenleri olmak üzere birçok varisi ümitlendirdi. Ancak, Çiftçi'nin vasiyetnamesi açıklanınca varisler şok oldu. Çünkü Tahsin Çiftçi, tüm servetini kardeşi Hikmet Çiftçi (76) ve onun çoçukları Hakan Mehmet Çiftçi (37) ile Hatice Ayşe Paksoy'a (42) bıraktı.

Tahsin Çiftçi'nin tüm servetini üç kişiye bırakması küçük kardeşi ünlü işadamı Sıtkı Çiftçi'yi harekete geçirdi.

Sarıyer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Sıtkı Çiftçi kardeşinin vasiyetnamesinin iptal edilerek mirastan kendisine de pay verilmesini istedi.

KARDEŞİ DAVA AÇTI
Sıtkı Çiftçi'nin ardında 33 yakını da Sarıyer 1 ve Sarıyer 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ayrı ayrı vasiyetnamenin iptal davası açtı.

Türkiye gündemine oturacak ve sonucu merakla beklenen 300 trilyonluk miras kavgasının davası önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.

Tahsin Çiftçi, Çiftçi Holding'in sahibi bulunduğu onlarca şirketin patronuydu. Gelirler Vergisi sıralamasında Türkiye'de ön sıralarda yer alan Çiftçi Ailesi'nin büyüklerinden olan Tahsin Çiftçi'nin nakit ve gayrimenkullerle birlikte toplam servetinin yaklaşık 300 trilyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

Bekir BATU

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır