kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yasak aşka çifte infaz


Gülten Gürbüzcan, dayısının oğlu ile birlikte babasının kapısını çaldı. İki aşık, eşlerindenboşanmak istediklerini söyledi. Çılgına dönen baba, her ikisini de kapının önünde öldürdü
MERSİN'DE her ikisi de evli olan ve bir süre önce birlikte kaçan Gülten Gürbüzcan ve Hüseyin Varol adlı iki aşık, töre cinayetine kurban gitti. Henüz 24 yaşındaki Gülten Gürbüzcan, 1.5 yıl önce karşı gelmesine rağmen zorla amcasının oğluyla evlendirildi.

AİLE KARAR VERDİ
Genç kadın, kocasının çalışmak için Antalya'ya gitmesi üzerine, üç çocuk babası olan dayısının oğlu Hüseyin Varol ile birlikte olmaya başladı. Yaklaşık 1.5 ay önce iki aşık aniden ortadan kayboldu. Olayı soruşturan Gülten Gürbüzcan'ın babası Mehmet Gürbüzcan (55) yasak aşkı öğrenince aile meclisini topladı. Aile meclisi kaçak aşıkların öldürülmesine karar verdi. Baba Mehmet Gürbüzcan iki aşığın peşine düştü. Haklarında verilen ölüm kararından haberi olmayan Gülten Gürbüzcan ve Hüseyin Varol, dün sabah ortaya çıktı. İki aşık, Mehmet Gürbüzcan'ın Demirtaş Mahallesi'ndeki evine geldi. Kapıyı baba Mehmet Gürbüzcan açtı.

Gülten ve dayısının oğlu, herşeyden habersiz "Biz eşlerimizi sevmiyoruz. İzin verin eşlerimizden boşanıp evlenelim" dedi. Çılgına dönen Gürbüzcan, "Namusumu beş paralık ettiniz" deyip iki aşığı kurşun yağmuruna tuttu. Gülten Gürbüzcan ve Hüseyin Varol, olay yerinde can verdi. Yakalanan öfkeli baba, Hüseyin Varol'un kendisine silah çektiğini ancak tutukluluk yaptığını öne sürdü.

Selçuk YILDIZ (SHA)

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır