kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

KISA KISA KISA


Derviş'in ABD günlüğü
Ekonomİden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in Washington temasları devam ediyor. Dün Fransa Maliye Bakanı Laurent Fabius ile görüşen Derviş, daha sonra JP Morgan yatırımcı toplantısına katıldı. ABD'nin Ekonomiden Sorumlu Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Alan Larrson ile de temaslarda bulunan Bakan Derviş, akşam yemeğinde ise IMF icra direktörleriyle buluştu. Kemal Derviş'in bu geçe bir basın toplantısı yapması bekleniyor. Bakanın bugünkü programı ABD Eximbank Başkanı James Harmon ile yapacağı görüşmeyle başlıyor. Bu toplantının ardından ABD denizaşırı yatırım şirketi OPIC'in başkan vekili Kurt Roberts ile görüşecek olan Derviş'in finans çevreleriyle görüşmeler yapmak üzere New York'a hareket edecek.

Kurumlar Vergisi'nde son gün
Kurumlar vergisinde beyanname verme ve verginin ilk taksidini ödeme süresi bugün sona eriyor. Kurumlar Vergisi Kanunu gereğince, işletmeler 2000 yılı gelirleri için 1-30 Nisan tarihleri arasında beyanda bulunuyor. Tahakkuk eden verginin üçte birlik ilk taksidi de söz konusu dönem içinde ödeniyor. Kurumlar vergisinde diğer iki taksit ise Temmuz ve Ekim aylarında yatırılıyor. Kurumlar vergisinden bu yıl geçici vergi dahil 2 katrilyon 936 trilyon lira gelir bekleniyor.

ÖFK'lar kaza kurbanı oldu
ÖZEL Finans Kurumları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nacar, İhlas Finans battıktan sonra 5 özel finans kurumundan 600 milyon dolar para çekildiğini ve bu paranın da yastık altına gittiğini söyledi. Bu olumsuz gelişmelerin olduğu döneme kadar olan sürede 6 ÖFK'nın toplam 3 milyar dolarlık mevduata sahip bir yapıya ulaştığını hatırlatan Nacar, "Herşeye rağmen 3 milyar dolarlık fona ulaşılmıştı. Bir kaza olmasaydı, belki de yastık altındaki 15 milyar dolar olarak ifade edilen paranın 5-10 milyar dolarına ulaşırdık" dedi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır