kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

'Yolsuzlukla mücadele gücünüzü gösteriyor'


Ersümer'in istifasını değerlendiren Parris, "İsimler önemli değil. Yolsuzlukla mücadelede atılan her adım Türkiye'de bir değişim olduğunu gösteriyor. Dünyanın bakışı değişiyor" dedi
ABD'nin Türkiye eski Büyükelçisi Mark Parris, Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'in istifasının dış dünyaya 'Türkiye'de ciddi şeyler olduğuna dair' iyi bir mesaj verdiğini söyledi. Parris, "Yolsuzlukla mücadele konusunda atılan her adım Türkiye'nin dış dünyada kredibilitesi artıyor" dedi. Egegaz şirketinin İzmir Aliağa'da kurduğu doğalgaz çevrim santralinin bilgilendirme toplantısına katılan Mark Parris, çok yakından tanıdığı Türkiye ile ilgili ilginç saptamalarda bulundu.

Türk Amerikan Dostları Derneği üyesi olan Parris, Beyaz Enerji Operasyonu'nda adı geçtiği için istifa eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ersümer'in istifası konusunda "Burada kişiler ve isimler önemli değil. Önemli olan yolsuzlukla mücadele konusunda çok iyi bir adımın atılmış olmasıdır. Bu adım tüm dünyanın Türkiye'deki yolsuzlukla mücadelede ciddi yol katettiğini düşünmesi açısından da büyük önem taşır. Unutmayalım ki yolsuzlukla mücadele iyi sonuçlar verdiğinde dünyanın Türkiye'ye bakış açısı değişecek ve yabancı yatırımcının gelmesi kolaylaşacak" dedi.

'DESTEĞİMİZ TAM'
Uygulanmakta olan ekonomik programın şu ana kadar gayet iyi yürütüldüğünü belirten Parris, programın başarıya ulaşmasının uluslararası piyasalarda Türkiye'ye karşı güven duyulması açısından da çok önemli olduğunu vurguladı. Parris şöyle devam etti:

"Türkiye dünya için önemli bir ülke. Krizden çıkma konusunda bir takım faaliyetler yürütülüyor. Türkiye hükümeti bu yolda doğru adımlar attı. Derviş'in ABD ziyareti de bunu bir parçası ve göstergesi. Hala yapılacak çok şey var. Türkiye aslında bu programla nasıl bir toplum olacağı konusunda da ciddi bir karar verecek."

Leyla ŞEN

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır