kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

3'üncü şanlı çevre direnişi


ABD Deniz Kuvvetleri'nin, ülkeye bağlı özerk Porto Riko adasında her yıl düzenlediği tatbikat bu yıl da olaylı geçiyor.
Porto Rikolular, geçen Perşembe günü Viequez adasında başlayan tatbikatı "çevre ve ada halkına" zarar verdiği gerekçesiyle protesto ediyor. Halk direnişi yüzünden, 15 bin asker,1 uçak gemisi, ve 12 destroyerin hazır bulunduğu tatbikata haftasonu ara verildi.

RICKY'DEN DESTEK
Viequez Adası'ndaki göstericiler dün barikatları aşarak askerlerin atış yaptığı Camp Garcia eğitim tesislerini işgal etti. Kamp önünde insan kalkanları oluşturuldu. Camp Garcia'ya yürüyenler arasında Illinois milletvekili Luis Gutierrez, ABD eski başkanlarından John Fitzgerald Kennedy'nin oğlu Robert Kennedy Jr., işçi lideri Dennis Rivera, ünlü aktör James Olmos'un olması dikkat çekti. Adalı ünlü şarkıcı Ricky Martin de protestoculara "Yanınızdayım" mesajı gönderdi. Porto Riko polisi de göstericilere müdahale etmeyince donanma askerleri zor durumda kaldı.

VALİ DE GÖSTERİDE
Her gün askeri bölgeyi belirleyen tel örgülerin çevresinde barikat kuran polis, tel örgüleri aşan göstericileri durdurmak için kılını kıpırdatmıyor. ABD askerleri son çare olarak Vali Sila Calderon'a başvurdu. Vali'nin de başkentteki ayrı bir gösteride olduğu öğrenilince askerler harekete geçti, kendi imkanlarıyla 128 kişiyi gözaltına aldı.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır