kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Her şey asker için!


Ordu, kadın askerlerin silikon, erkeklerin estetik ameliyatlarını karşılayacak. Eşcinsellerin de "operasyon" paralarını ödeyecek
İngiltere Savunma Bakanlığı ordu içinde tarihi bir değişikliğe imza atıyor. Bakanlık yetkilileri, askerlerin cinsiyet değiştirme masraflarını üstleneceğini açıkladı. Bakanlık bu doğrultuda, kadın ve erkek askerler ile üçüncü cins için 3 ayrı dosya hazırladı.

KADINLAR İÇİN:
Ordudaki 15 bin kadın askerin yüzde 0.08'i normalin üzerinde "büyük göğüslü". Yüzde 10'u ise normalin altında "küçük göğüslü". Bakanlık, göğüslerinden rahatsızlık duyan kesimi, "Silikon ameliyatlarını üstleniyoruz" açıklamasıyla rahatlattı. Orduya göğüs küçültme 10 ile 30 bin, büyütme ameliyatları ise 50 bin dolara mal olacak.

ERKEKLER İÇİN:
Ordu erkek askerlerin estetik ameliyatlarını karşılayacak. Şişman askerler, bedenlerinden yağ çektirme (Liposuction) operasyonunun faturasını orduya gönderebilecek. Erkek askerin kendini "tam asker" hissetmesi için "aç aç" gecelerinin sayısı artırılacak.

ÜÇÜNCÜ CİNS:
Ordunun en büyük sorunu. Şu anda 400 erkek, 500 kadın asker cinsiyetini değiştirmek için ordudan izin istiyor. Ordu, "top secret" dosyalarda gizli olan bu isimlere de kucak açtı ve askerlerin "cinsiyet değiştirme ameliyatı", "hormon tedavileri" ve "estetikleri"ni üstlendi. Bir erkek askerin 'değişim ameliyatının maliyeti 70 bin dolar civarında. Erkek olmak isteyen kadın askerlere mutluluk çubuğu takılması gündemde. Onun maliyeti ise 100 bin dolar!.. Bakanlığın "denge sağlama operasyonu" için 100 milyon dolar bütçe ayırdığı açıklandı.

Jan DEVLETOĞLU / LONDRA

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır