kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Mandela ritme uydu


Ünlü grupların katıldığı Londra'daki konserin onur konuğu Mandela, BBC'deki programda Afrika ezgileriyle dans etti
GÜNEY Afrika eski Devlet Başkanı Nelson Mandela, İngiltere'de katıldığı bir programda dans konusundaki hünerlerini sergiledi.

Başkent Londra'nın dünyaca ünlü Trafalgar Meydanı'ndan dün düzenlenen dev bir konsere onur konuğu olarak katılan Mandela, konser öncesi BBC televizyonuna konuk oldu. İrlandalı rock müzik grubu The Corrs'un üyesi Andrea Corr'un da bulunduğu programda, Afrika ülkelerindeki siyasi durumdan ekonomiye kadar birçok konuda konuştu. "Güney Afrika'da demokrasi hiç şüphesiz sağlam bir şekilde yerleşti" diye konuşan Mandela, programın sonlarına doğru Afrika ezgileri içeren müzik ve diğer konukların alkışları eşliğinde kısa süre dans etti.

AFRİKA'NIN TEŞEKKÜRÜ
Ünlü rock grubu REM ve Spice Girls'den Mel B'nin sahne aldığı konseri, aralarında Başbakan Tony Blair'in de bulunduğu 20 bin kişilik bir topluluk izledi. Konser, yıllarca birçok ırkçı gösteriye sahne olan Trafalgar Meydanı'nda gerçekleşti. Mandela, konserin "Güney Afrika'nın İngiltere'ye, ırkçı sisteme son verme yolunda gösterdiği çabalar için bir teşekkür" niteliği taşıdığını söyledi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır