kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Beni kel bir fıstık olarak hatırlayın


Amerikalı spiker Leslie Mouton bir akşam ekrana kel olarak çıktı, kanser olduğunu açıkladı ve izleyicilerine 'Beni kel bir fıstık olarak hatırlayın' dedi
AMERİKA'NIN Teksas eyaletine bağlı San Antonio kenti sakinleri, geçtiğimiz ay hiç beklenmedik bir haberle sarsıldı... Kentin en çok seyredilen kanalı KSAT-TV'nin sevilen haber spikeri Leslie Mouton, bu kez ülkeden değil, kendi hayatından bir haberle ekranlardaydı, üstelik kel olarak...

Başarılı spikerin öyküsü geçtiğimiz ekim ayına dayanıyor. 36 yaşındaki Mouton, o tarihte göğsünde bir kist olduğunu farketti. Yapılan biyopsi sonucu göğüs kanserine yakalandığı anlaşıldı. Derhal tedavi olması gerekiyordu. Ancak işi ve tedavisini aynı anda yürütmesi, tedavi sırasında yaşayacaklarını gizlemesi mümkün olabilir miydi? Kanal yetkilileriyle konuşan Mouton, durumunu gizlemek yerine "insan hikayesi" olarak izleyicilere aktarmanın daha doğru olacağını söyledi. Müdürleri önerisini kabul etti ve başarılı spikerin kansere karşı verdiği mücadelenin dizisi çekildi.

SAKLAMAYA HAKKIM YOK
Morton, kanal yetkililerine bir tek sefere mahsus olmak üzere ekrana kel olarak çıkması gerektiğini de söyledi. "İzleyicilerimden bunu saklamaya hakkım yok" diyordu. İnsanların olumsuz tepkisinden çekinen yetkililer, önce buna karşı çıktı ama Mouton'un diretmelerini kıramayıp onay verdiler.

Ve geçtiğimiz ay bir cuma akşamı ekrana çıktı Mouton... "Bu benim gerçeğim. Ben artık kelim" dedi izleyicilerine... Sonra koltuğuna yaslanıp mücadelesini anlatan dizinin bir video kasetini yayına soktu. Kaset bittikten sonra, "Evet ben kanserim. Saçlarımın dökülmesini önleme şansım yok. Ben de bunu kabullenmeye karar verdim" dedi. Yayından sonra kentin Mouton'a olan hayranlığı bir kat daha artmıştı. Her gece kanala buketlerle çiçek yağdı. Kanserle mücadele dernekleri, Mouton'u adeta bir kahraman ilan etti. Mouton'un sözleri ise verdiği mücadeleyi çok güzel anlatıyor: "Beni kel bir fıstık olarak hatırlasınlar istiyorum! Saçım, kirpiklerim ve kaşlarım olmadan da güzel bir kadın olduğumu öğrendim..."

İŞTE BU BENİM GERÇEĞİM
MOUTON o akşam herzamanki gibi ana haber bültenini sunmak için hazırlandı. Makyajını yaptı, kemoterapi nedeniyle dökülen kaşlarını kalemle itinayla çizdi. Takma kirpikler taktı, allık, pudra ve ruj.. Kamera karşısına geçmeye hazırdı. Ancak bir farkla: Bu kez peruğunu takmadı. Tedavi nedeniyle tümü dökülmüş saçlarını artık izleyicilerinden gizlemeyecekti. Ekip arkadaşlarının hayran bakışları arasında koltuğuna oturdu. Yayın başladı. Mouton'un ilk sözleri, "Bu benim gerçeğim. Ben artık kelim" oldu. Bu kel olarak sunduğu ilk ve son bülteniydi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır