kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Cep telefonu komandoları


Bilgisayar oyunları sonunda hayata taştı. Artık sokakta yürürken cep telefonuyla düşman öldürmek mümkün
İSVEÇLİ bir firma tarafından geliştirilen sistem sayesinde insanlar artık nerede olurlarsa olsunlar birbirleriyle cep telefonu aracılığı ile oyun oynayabilecek. It's Alive adlı firmanın ürettiği bu oyunda, oyuncular cep telefonları sayesinde bulundukları yerden birbirlerini takip edebiliyor.

MESAJ GELİYOR
Oyuna katılmak isteyenler önce şirketin internet sitesine girerek kayıt oluyor ve kullanacakları silah ve ekipmanı seçiyor. Silahlandıktan sonra şirket tarafından oyuna giren oyuncunun cep telefonuna oyundaki düşmanlarının (diğer oyuncular) yerini belirten bir mesaj geçiliyor. "Sana en yakın düşman bulunduğun yerin 400 metre doğusunda" türünden mesaj alan oyuncu da konumunu düşmanlarına göre ayarlayarak, onlara ateş etmeye çalışıyor. Telefon ekranında robotlarla simge edilen oyunculara ateş etmek için mesaj göndermek yeterli. Oyuncu "ateş" komutuyla mesaj attığı zaman cep telefonu ekranı alevler ve dumanlarla kaplanıyor ve 1-2 saniye içinde şirket size hedefe ne kadar yakın ateş ettiğinizi belirten bir mesaj geçiyor. Hedefi tutturduysanız puanları alıyorsunuz.

ÇOK STRESLİ
18 aylık çalışma sonunda Nisan başında oynanmaya başlanan oyuna şimdiden 600 İsveçli kayıt olmuş.

29 yaşındaki işadamı Fredrik Greberg oyunun çok heyecanlı ve stresli olduğunu söylüyor. Ona göre oyunun en kötü yanını sokakta yürürken bile etrafınızdaki herkese "düşmanınız" gözüyle bakmaya başlamak. Oyunun yakın bir gelecekte tüm Avrupa'da yaygınlaşacağını söyleyen şirket yöneticileri ise 4 yıl içinde 4 milyar dolar civarında bir ciro elde etmeyi bekliyor.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır