kapat
30.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Türkler'e tifo mikrobu


Kanlı tedhiş örgütü EOKA'nın lideri Georgios Grivas'ın, Kıbrıs'taki Türkler'i yok etmek için Yunanistan'dan tifo mikrobu istediği ortaya çıktı
EOKA'nın önde gelen isimlerinden biri olarak bilinen Andreas Azinas "50 Yıllık Suskunluk" adlı kitapta anılarını yayımladı. Kitapta yer alan 10 Mart 1958 tarihli belgede Grivas'ın Andreas Azinas'tan "Tifo-Paratifo" mikrobunun temin edilip Kıbrıs'a gönderilmesini istemesi dikkat çekti. İddiaya göre, Grivas Kıbrıs'ta bir tifo salgını düşünüyordu. Önce Türkler ardından onlarla işbirliği yapan Rumlar ölecekti.

Sözkonusu belgede, "Sıvı 37 santigrat ısıda en az 24 saat bekletildikten sonra su depolarına dökülerek kullanılabilir. Sular klorlanmış ise bu işlem klorlamadan sonra yapılır. Bu amaçla bu sıvı çorbalara, süte, kremaya ve dondurma gibi kullanımdan önce ısıtılmayacak olan yemeklere uygulanır. Et ile her çeşit gıdalara katılarak kullanılabilir. Suya ve yemeklere katılacak mikroplu sıvıdan bolca kullanılmasına dikkat edilmelidir" şeklinde ifadelere yer verilmesi dikkat çekti.

Teoman Turan/LEFKOŞA

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır