kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

KISA KISA KISA


G.Doğu eylem planı MGK'da görüşüldü
Milli Güvenlik Kurulu, dün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. 5.5 saat süren toplantı sonrası MGK Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, toplantıda toplantıda ekonomik kriz ve Doğu ile Güneydoğu'nun sorunlarının çözümünü içeren eylem planının ele alındığı kaydedildi. Açıklamada "Toplantıda, ülke genelindeki güvenlik ve asayiş durumu ile bunu etkileyen iç ve dış gelişmeler de gözden geçirilmiştir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin sorunlarının süratle çözümü yönünde alınacak tedbirleri içeren ve 9 Mayıs 2000 tarihinde yürürlüğe konulan eylem planının uygulama durumu hakkında da kurula bilgi sunulmuştur. Planda öngörülen tedbirlerin aynı kararlılıkla uygulanması halinde, kısa sürede bir ekonomik canlanmanın gerçekleştirilebileceği anlaşılmıştır" denildi.

Danıştay, frekans ihalesini durdurdu
Danıştay 10. Dairesi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) yarın yapılacağını duyurduğu Ulusal Televizyon Frekans Tahsisi İhalesi'nin yürütmesini, idarenin savunması alınıncaya kadar durdurdu. Yeditepe İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, ihaleyi iptal ettirmek ve yürütmeyi durdurma kararı aldırmak için açtığı davada ilk aşama sonuçlandı. İhalenin yürütmesini durduran Danıştıy, RTÜK'ün savunmasını yapması için yasada öngörülen süreyi kısaltmadı. Bu durumda, RTÜK, 30 gün içinde savunmasını Danıştay'a vermek zorunda.

Danıştay'ın kararı RTÜK'te soğuk duş etkisi yarattı. RTÜK Başkanı Nuri Kayış, Danıştay'ın kararına yönelik görüşlerinin sorulması üzerine, "Biz, bu ihaleyi yapmakta kararlıyız. Savunmamızı, Danıştay 10. Dairesi'ne bugün (dün) ileteceğiz" dedi. Kayış, savunmalarından sonra yürütmeyi durdurma kararının kaldırılabileceğini söyledi.

Bumin: Af başvuruları Mayıs'ta gündemde
Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, afla ilgili başvuru sayısının 266'yı bulduğunu bildirdi. Mahkemeye ulaşan 266 dosyadan 240'ının sözkonusu yasa kapsamında değerlendirilebileceğini ifade eden Bumin, "Daha 15 günlük hazırlık aşaması var. Raportörler raporlarını hazırlayıp, üyelere dağıttıktan sonra gündem belirleyeceğim. Tahminen 15 günden fazla zaman alır" diye konuştu. 266 başvurunun Mayıs ayının 2. yarısında görüşülmeye başlanabileceğini kaydeden Başkan Bumin, "Sözkonusu yasanın hemen hemen her maddesi için başvuru geldi. Yasanın kapsamına girenler de geldi, girmeyenler de geldi. Yürürlük maddesi bile geldi" dedi.

Diyanet'te ilk kadın üye
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'na atanan ilk kadın üye Prof. Dr. Mualla Selçuk ve diğer üyeler dün göreve başladı. Ankara Kocatepe Camii Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Diyanet'in hizmet alanının genişlediğine işaret ederek, "Değişim olgusu karşısında din hizmeti politikalarının yeniden gözden geçirilmesi, gerektiği takdirde bunda değişikliklere gidilmesi kaçınılmazdır" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü ve A.Ü İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mualla Selçuk da, ilk kadın üye olmanın sorumluluğunu taşıdığını belirterek "Kendi alanımda çalışacak olmanın verdiği bir heyecan var" dedi.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır