kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Aynı uçakla dönebilirler!


Derviş Washington'a, Demirel New York'a gidiyor. Çiller, baba Bush'tan randevu bekliyor. Üç önemli şahsiyet de Çağlar'ı getirecek uçakta bulunabilir...
ABD mahkemesi Cavit Çağlar'ın Türkiye'ye dönme isteğini kabul etmiş, ünlü işadamının 30 Nisan'a kadar Türkiye'ye gönderilmesine karar vermişti. İşte tam bu noktada ilginç bir sürpriz olabilir. Çünkü aynı tarihlerde Ekonomiden Sorumlu Bakan Kemal Derviş, 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel ve şu sıralar Başkan Walter Bush'un babası, eski ABD Başkanı George Bush'tan randevu bekleyen DYP lideri Tansu Çiller de Yeni Dünya'da olacak.

Kemal Derviş Türkiye'nin yeni ekonomik programına dış kaynak sağlamak amacıyla görüşmeler yapmak ve Uluslararası Para Fonu IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık ilkbahar toplantılarına katılmak üzere bugün Washington'a gidiyor. Derviş, IMF Başkanı Horst Köhler, Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn ve Amerikalı yetkililerle bir araya gelecek. İlkbahar toplantıları, 26-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Derviş'in 30 Nisan'da New York'a geçmesi, 1 Mayıs'ta bu kentte bir konuşma yapması ve aynı gün Türkiye'ye hareket etmesi bekleniyor.

DEMİREL DE BUGÜN GİDİYOR
Çağlar'ın bir zamanlar kabinesinde bakan olduğu 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de bugün ABD yolcusu. Demirel, Ortadoğu Araştırma Komisyonu çalışmalarına katılmak üzere bugün New York'a gidecek. Demirel, bugün Ankara'dan İstanbul'a gidecek ve oradan da New York'a hareket edecek. Dönüşte Demirel mecburen New York'tan Türkiye'ye uçacak. O da Çağlar ile karşılaşabilir.

ÇİLLER HER AN UÇABİLİR
Bitmedi. Çağlar'ın bir zamanlar milletvekili olduğu DYP'nin lideri Tansu Çiller de o tarihlerde ABD'de olabilir. Çünkü DYP Genel Başkanı Tansu Çiller de ABD'ye gitmeyi planlıyor. Ancak eski Başkan baba Bush ile görüşmek için hâlâ randevu bekliyor. Randevu her an verilebilir ve Çiller ABD'ye uçuverir. Fikir üretim ('Think tank') kuruluşlarında konferanslar da vermesi beklenen Çiller'in beraberinde ABD yönetimine bir de Irak dosyası sunacağı kaydediliyor.

BUSINESS CLASS SENDROMU
Bu kişiler genellikle Türk Hava Yolları ile uçuyor. New York'tan Türkiye'ye de günde sadece bir uçak var. Programdaki küçük oynamaları ve tesadüfleri de hesaba katarsak Nisan ayının 30'undaki uçakta Demirel, Çiller ve Derviş'in arkasındaki 'business class'ta, iki-üç Türk polisinin arasında Cavit Çağlar'ın bulunma olasılığı cidden var!

Bu noktada bir spekülaüsyon daha yapılıyor: Gelirken uçağın ön kısmında oturan Çağlar dönerken arkada oturmak zorunda. Acaba Tansu Çiller eski vekiliyle konuşur mu? En zor günlerde bile arkasında duran Çağlar'a, Baba 'Geçmiş olsun gardaşım' der mi? Ya da nezaketiyle tanınan Derviş, Çağlar'a da selam verir mi? Yoksa üçü de yardımcılarına, "Aman sakın o uçakta ben olmayayım" emrini mi verir?

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır