kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

CHP'den istifalar 50 bini geçti


Deniz Baykal'ın CHP genel başkanlığına seçilmesinden sonra izlediği politikaya tepki olarak Erdal İnönü ile başlayan istifa furyası devam ediyor.
Dün de Parti Meclisi üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Yüksel Çakmur, istifa etti. CHP'den istifa edenlerin sayısını muhalifler 50 binin üzerinde olduğunu iddia ederken, genel merkez ise bu konuda rakem vermekten kaçınıyor. Çakmur, yazılı açıklamasında, CHP'nin yeni sağ ideolojiye entegre olduğunu iddia ederek, parlamento içindeki bütün siyasi partilerle aynılaştığını belirtti. Yeni sağ politikaların tavizsiz bir uygulayıcısı haline gelen iktidarın, Türkiye'nin geleceğini ipotek altına alacak adımlar attığını, sosyal devlet ilkelerinin terk edildiğini anlatan Çakmur, bugün yaşanılan krizin yalnızca iktisadi değil, aynı zamanda yönetim krizi olduğunu söyledi. Bu koşullar altında CHP'nin bütün demokratik mücadele olanaklarını seferber ederek, bu gidişatın önünde durması gerektiğini belirten Çakmur, "CHP tarihsel misyonundan kopmuş ve karşısında mücadele etmesi gereken yeni sağ ideolojiye entegre olmuştur. CHP'den demokratik mücadelemden vazgeçtiğim için değil, tam tersine gerçek bir sosyal demokrat mücadeleye katkıda bulunabilmek için istifa ediyorum" dedi.

14 BİN 700 ÜYE GELDİ
Kitlesel istifalara dün Sakarya da eklendi. Sakarya'da aralarında eski il başkanı Ünal Ozan'ın da bulunduğu 210 kişi partiden istifa etti. Mehmet Moğultay'la 3 bin, Gürbüz Çapan'la 2 bin kişinin istifa ettiği CHP'de, istifalar konusunda çelişki rakamlar veriliyor. Muhalifler, istifaların 50 bini aştığını iddia ederken, genel merkez herhangi bir rakam vermiyor. CHP'de Altan Öymen döneminde 147 bin kişinin üyeliği yenilendi. Baykal döneminde de CHP tüzüğünün 13. maddesine dayanılarak 14 bin 700 yeni üye yapıldı. Kongre süreci nedeniyle artık yeni üye alınmıyor.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır