kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Fazilet Partisi son savunmayı verdi


Refah'ın devamı olmadıklarını öne süren FP'li Kamalak, "İdamlık babanın cezası oğluna çektirilemez" dedi
Fazilet Partisi, kapatma davasıyla ilgili son savunmasını tamamlayarak dün Anayasa Mahkemesi'ne verdi. Dünkü FP grup toplantısında konuyla ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Milletvekili Mustafa Kamalak, savunmanın 55 sayfadan oluştuğunu ve suç odağı olma iddiaları ile RP'nin devamı olma iddialarını yanıtlayan iki bölüm halinde hazırlandığını belirtti. Kamalak şunları söyledi:

İDAM ÖRNEĞİ
"Siyasi bir müdahale girmediği takdirde partinin kapatılma ihtimali görünmüyor. Bu davada hem odaklaşma hem de devam iddialarının reddi gerekir. Bir partinin devamı olunabilmesi için fikir, program, beyan ve eylemleriyle daha önce kapatılan bir partiyle alakası olması gerekir. RP ile FP arasında böyle bir ilişki yoktur. Anayasada öngörülen temelli kapatma tanımlarının hiçbirine FP girmez. Kapatılan bir partinin devamı diye kapatma kararı vermek hukuka uygun değildir. Örneğin adamın birisi suç işlemiş, idam cezası almış. Şimdi kalkıp hiçbir ilgisi olmayan oğlunu idamla cezalandıramazsınız. Bu hukuk mantığıyla bağdaşmaz."

Kamalak, bir partinin suç odağı olmaktan kapatılması için ise suçluluğun sübut bulması gerektiğini savunarak, "Bizim suçu sübut bulmuş herhangi bir üyemiz yok. Üstelik, suç oluşturan konuşmaların radyo ve televizyonlardan yayınlanmasından sonra 60 gün içinde dava açılması gerekiyor. Açılmış bir dava olmadığı için bunlarla ilgili davaların hepsi düşmüştür" dedi.

AB GÖRÜŞÜ
Savunmada, Anayasa'nın 69. maddesinde, "Temelli kapatılan bir parti bir başka ad altında kurulamaz" hükmünün olduğu belirtilerek, "Ancak mahkemenin verdiği kararda RP'nin temelli kapatıldığı yönünde bir hüküm yok" dendi. FP, temelli kapatılma söz konusu olmadığı için de FP'nin RP'nin devamı olduğu iddiasının öne sürülemeyeceğini belirtildi. FP'nin savunduğu politikaların da RP ile hiçbir benzerlik göstermediği vurgulanan savunmada "RP, AB karşıtı bir politika izlemişti. Ancak FP, Avrupa Birliği'ni savunuyor ve taraftarlığını yapıyor" dendi.

Hüseyin ÖZALP

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır