kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Gürbüz Çapan döndü


Esenyurt Belediyesi'ne düzenlenen operasyon sırasında Almanya'da bulunan Çapan, dün yurda döndü. Pasaportuna el konulan Çapan'a DGM'ye ifade vermesi için tebligat yapıldı
İstanbul DGM'nin, "İmar işlerinde yolsuzluk yapıldığı" iddiası üzerine başlattığı soruşturma kapsamında jandarma tarafından operasyon düzenlenen Esenyurt Belediyesi'nin Başkanı Gürbüz Çapan, tedavi gördüğü Almanya'dan İstanbul'a döndü. Düsseldorf-İstanbul seferini yapan THY uçağıyla saat 18.10'da Atatürk Havalimanı'na gelen Çapan'ın pasaportuna İstanbul DGM tarafından hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulduğu gerekçesiyle el konuldu. Çapan'a İstanbul DGM'de ifade vermesi için de tebligatta bulunuldu.

Yaklaşık 50 kişi tarafından karşılanan Çapan, havalimanı çıkışı şunları söyledi: "DGM'ye çağrılırsak gideceğim. On tane çapulcuya teslim olmayız. Esenyurt, Türkiye'nin en ak, en namuslu belediyesidir. Alın terimizle 12 yıldır çalışıyoruz. 10 tane çapulcuyu toplayıp üzerimize saldırtamazsınız. Ben, ABD 'Moon tarikatına' falan gitmedim. ABD'ye gittik, kredi getirdik, iş yaptık. Burada hepsiyle hesaplaşacağız. Hasta zamanıma denk geldi. Üzgünüm sadece. Benim kaçacak ve kaçıracak hiçbir şeyim yok. Bunu herkes öyle bilsin."

BAYKAL'A YANIT VERDİ
Çapan, "Akciğer enfarktüsü geçirdim. Tedavi olmam gerekiyordu, ancak kamuoyunda yanlış kanı bırakmamak için geri döndüm" dedi. Kardeşlerinin tutuklanmasıyla ilgili bir soru üzerine de Çapan, bu olayın nasıl geliştiğini bilemediğini söyledi.

Çapan daha sonra gittiği Esenyurt Belediyesi'nde 500 kişilik bir grup tarafından karşılandı. Hesap vermeye geldiğini belirten Çapan, "Osmanlı'da bir deyim vardır. Aslanı kediye boğdururlar. Yapılan bu dedikoduları boşverin. Bana Esenyurt'un Robin Hood'u deniliyordu" diye konuştu.

Operasyon sonrası kendisi hakkında açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da yanıt veren Çapan, "Antalya bile Baykal'ı istemiyor. Baykal arkaya geçmiş 'domates domates' diye bağırıyor. Ben olsam da olmasam da bu parti kurulacak."

2 KARDEŞİ TUTUKLANDI
2 hafta önce Esenyurt Belediyesi'nde jandarmanın düzenlediği operasyonda Gürbüz Çapan'ın kardeşleri Günay, Zeki ve Çetin Çapan'ın da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. DGM'ye sevk edilen 19 kişiden, Gürbüz Çapan'ın kardeşleri Zeki ve Çetin Çapan ile 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çapan hakkındaki suçlamaların bazıları şöyle:

Çapan'ın gizli kasası olduğu öne sürülen Roza İnşaat'ın sahibi Zekeriya Çelik; Esenkent Havana Parkı ve Adile Naşit Parkı gibi çevre düzenlemesi ihalelerini usulsüz aldı.

Çapan Kardeşler'in kurduğu Doğa Holding bünyesindeki Barış İnşaat, yüksek fiyatla ağaç ithal edilmesi, Boğazköy'de 6 bin 700 konutluk site kurulması, çöplük üzerine gaz dolum tesisi, fabrika, arıtma tesisi kurulması, yabancı ortaklı termik santral kurulması, kooperatiflerin imar ve ruhsat baskısıyla satılması gibi olaylara karıştı.

Minibüs hattı ve okul servisi ihalelerine de fesat karıştırıldı. Belediye arazileri değerinin altında satıldı.

Zuhal ERGÜZEL - Ferat GÜLVER - Cevdet Özdemir Erhan DOĞAN - Safa KÖKTENER - Salih AYDIN

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır