kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Bu dostluk daha daha...


23 Nisan resepsiyonunda ne siyaset ne de ekonomik kriz konuşuldu. Gecenin konusu 'Birinci Futbol Ligi'ndeki şampiyonluk yarışı' oldu
TBMM'deki "23 Nisan resepsiyonu" siyasi ve ekonomik krizden bunalan Başkent'e sıcacık bir akşam yaşattı. Devlet zirvesinin önemli isimlerinin bir araya geldiği resepsiyonda, konuşulan ortak konu da "futbol" oldu. Fanatik olmasa da Beşiktaş takımını tutan Cumhurbaşkanı Sezer, her zamanki gibi temkinli davrandı ve "Bu yıl Fener ya da Galatasaray şampiyon olur" diyerek diplomatik tahminde bulundu. Koyu Fenerbahçeli olan Meclis Başkanı İzgi ise hemen söze girip, "Fenerbahçe olur desinler, bitsin" dedi.

AH ŞU FENERBAHÇE...
Sarı Kanarya'ya gönül veren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu ise iyi bir futbol seyircisi çıktı: "Fenerbahçe'nin takviyeye ihtiyacı var. Galatasaray futbolu çok kolay oynuyor. Fenerbahçe zorlaştırıyor. Futbolcular iyi pres yapmıyor. Orta saha ve müdafaa biraz hatalıydı Gaziantep maçında. Ama şampiyonlukta benim gönlüm Fener'den yana." İşte renkli geceden notlar:

* Sezer ile Ecevit 19 Şubat'taki krizin ardından ilk kez resepsiyonda tokalaştı. Bu tokalaşma Meclis'e biraz masraflı oldu. Gazeteciler görüntü almak isterken, masalardan biri kırıldı, üzerindeki yiyecekler yerlere döküldü. Ecevit, "Gerginlik bitti mi?" sorusuna, "O çoktan bitti" yanıtını verdi.

* Orgeneral Kıvrıkoğlu, resepsiyona gelir gelmez kendisine sorular yönelten basın mensuplarına esprili bir şekilde şiir okuyarak yanıt verdi: "Bugün 23 Nisan, Neşe doluyor insan."

DERVİŞ ÇOCUKLUK ARKADAŞIM
* Sezer, kendisini karşılayan Ömer İzgi'ye, Aysel Hanım'ın elbisesini kastederek, "Türkmenistan'da böyle esvaplar giyiliyor, hanımınki de Türkmen kıyafeti" dedi. Aysel İzgi, "Kumaşını Türkmenistan'dan aldım. Burada diktirdim" dedi.

* Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil, Derviş'in Ada'dan çocukluk arkadaşı olduğunu söyledi. Oramiral Erdil, "Evleri amcamın Nizam'daki yalısına yakındı. Babası çok disiplinli, ciddi insandı. Bize çok çektirdi" dedi. Erdil, Derviş'in çocukluğunda yaramazlıklar yaptığını söyledi.

* Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök, Maliye Bakanı Sümer Oral'a "Turgutlu'nun bir bakanları bir de paşaları ünlüdür. Yarın (24 Nisan) sizi MGK'ya bekliyoruz" diye takıldı. Oral, "Memnun olurum ama toplantıya davetli değilim. Derviş katılacak. Herhalde mali politikalar düzgün gittiği için beni çağırmaya gerek görmediler" dedi.

* Bahçeli, İzgi ile sohbet ederken, sigarasını çıkardı ve "Sigara yasağınız yoktur umarım" diye sordu. İzgi ise, "Yok efendim, sigarada tasarruf olmaz" karşılığını verdi. Bahçeli, de "Halk geçim zorluğu olduğunda sigara tüketimini arttırıyor. Oysa krizde sigara tüketiminin azalması gerekir" diye konuştu. Bahçeli, Ecevit çiftinin kendisine doğru geldiğini görünce de sigarasını söndürdü.

* Ressamı Cemil Karababa, Bahçeli'nin yanına giderek, "Sizin gülmediğinizi söylüyorlar. Bakıyorum gülüyorsunuz. Atatürk de dostlarının yanında gülerdi" deyince Bahçeli gülümseyerek karşılık verdi.

* Gazetecilerle sohbet eden Genelkurmay Başkanı'nın eşi Olcay Kıvrıkoğlu, "Türkiye'nin öncelikli sorunlarından birisi nüfus planlaması. İyi bir eğitim ve sağlık hizmeti başta olmak üzere nüfus planlamasına önem vermek gerekiyor. Bu konuda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan subay eşleri gönüllü olarak bölge kadınlarına yardımcı olmaya çalışıyorlar"diye konuştu.

'First Leydi'lerin gül sohbeti
Resepsiyonda bir araya gelen Aysel İzgi ile Rahşan Ecevit, "gül sohbeti" yaptı. Aysel İzgi, Çamlıdere'den getirerek Rahşan Ecevit'e, hediye ettiği "yaban gülü"nü sordu. Aysel Hanım, "Verdiğim çiçeği dikebildiniz mi?" diye sordu. Rahşan Ecevit ise, "Bahçeye diktik büyüyor. Çok hoş görünüyor" dedi.

Meclis Başkanı Ömer İzgi ise Başbakan Bülent Ecevit'e, "Hafta sonu Çamlıdere'deydik. Gerçekten bir doğa harikası. Hele hele bu mevsimde size de tavsiye ederim. Doğayla baş başa kalmak tüm yorgunluğu alıp götürüyor" dedi. Başbakan Ecevit ise, "Bakalım, fırsat bulabilirsek" yanıtını verdi.

Hem cazcı hem havacıyım
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin, 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerle sohbet ederken zaman zaman esprileriyle de güldürdü. Orgeneral Celasin, "Havacı olarak ben iki kere özgürüm. Çünkü hem caz seviyorum hem de uçakla gökyüzünde uçuyorum" dedi.

Cazın ve uçmanın özgürlük olduğunu belirten Orgeneral Celasin, 2 bin civarında CD'si olduğunu söyledi. Orgeneral, "Ben tayyareciyim (havacı). Ben özgürüm, ben bireyim yani. Ama özgürlüğünü akıllı bir şekilde ve olumlu bir yönde kullanan birisi" dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil'i F-16'ya bindirdiğini ve "Siz havacılar Allah'a ne kadar yakınsınız" dediğini anlatan Orgeneral Celasin, "Özgürlük hem tayyarecilik hem de cazdır" diye konuştu.

Sohbet sırasında "Siz çok da güzel dansedermişsiniz gençliğinizde?..." diyen bir gazeteciye ise Celasin, espri yaparak "O zamanlar kartaldım. Şimdi de kartalım ama" karşılığını verdi ve hayatın her alanında disiplin gerektiğini söyledi.

Taki DOĞAN

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır