kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Para-para-para

Futbolun dini imanı para mıdır? Son dönemde artık spor olmaktan gittikçe çıkıp bir endüstri konumuna ulaşan futbolda, paranın önemini inkâr etmek yanlış olur. Eğer paranız varsa Figo sizin takımınıza gelir, eğer paranız varsa güçlü bir kulüp yapısının temellerini atabilirsiniz.

Tabii bir de madalyonun diğer yüzüne bakalım. Alaves'in bu sezon başında transfer için harcadığı para 7 milyon dolar. Yani Figo için 100 milyon dolardan fazla para verilen bir ülkede inanılmaz bir durum. Alaves bugün UEFA Kupası finalinde. Ligde Şampiyonlar Ligi kovalayan 5'linin arkasında dolaşıyor. Petit'ye, Overmars'a milyonlarca dolar harcayan Barcelona ise Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'ndan elenip hocasını kovdu.

Ancak Alaves'in yaptığını alkışlarken unutmamamız gereken bir şey daha var. Siz Barcelona, Real Madrid ya da Valencia başkanıysanız 7 milyon dolarlık bir transferle yetinmeniz mümkün değildir. Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk kovalamanın bedeli daha büyüktür. Hedefinizi küçültürseniz taraftarın ve medyanın tepkisiyle karşılaşırsınız.

Alaves gibi mütevazı kulüpler ellerinden geldiğince iyi kadro kurarlar. Onların genç yetenekleri keşfedip pişirme toleransına sahip olması sayesinde büyük yıldızlar doğar. Siz eğer büyük bir kulüpte alt yapınızdan yetişmemiş ve adı sanı duyulmamış bir genci pişirmeye kalkarsanız, onun yokolmasına da sebep olabilirsiniz.

Kıssadan hisse: Büyük kulüpseniz büyük harcama yapmalısınız. Ama bu harcamalar da yerinde olmalı. Örneğin 8 milyon dolara Ayhan'ı alabilmek için Avrupa'nın en iyi liberolarından Nikiforov'u elinizden kaçırmamalısınız. Öyle değil mi?

MEDYA METRE

Sisli günler

Geçtiğimiz hafta sonu G.Saray'ın Rize yolculuğu hayli maceralı geçti. Trabzon'daki sis nedeniyle uçakların inmesinde sıkıntı olabileceği nedeniyle G.Saray gecikti. İşte tam bu sırada bir televizyoncu arkadaşımız, Trabzon'daki bir meslektaşını arıyor: "Sizin orada sis varmış. Geç geleceğiz" diyor. Trabzonlu televizyoncu biraz da hayretle soruyor sorusunu, "Siz nereden görüyorsunuz burada sis olduğunu?" (Bu olay gerçek hayattan alınmıştır).

Kaç bin kişi?

Real Madrid-G.Saray maçı öncesi ve sonrasında Santiago Bernabeu Stadı'nın ne kadar "Cehennem" ne kadar "Futbol Mabedi" olduğu konusunda yeterince geyik yapıldı. Ancak maça gelen kişi sayısı konusunda her türlü ölçüyü kaçırdık. Real'li taraftar sayısı basında 90 binden 110 bin arasında değişiyordu. Aslında küçük bir araştırma ile stadın kapasitesinin 86 bin (ama Şampiyonlar Ligi'nde bu kadar fazlasına izin verilmiyor) olduğu öğrenilebilirdi. Zaten resmi rakamlara göre bu önemli maçı 76 bin 300 kişi izledi.

HAFTANIN GEYİĞİ

Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Kenan Evren Lisesi yönündeki tribünleri hazır olmak üzere. Tribüne isim de bulundu:

"Netekim Tribünü"

mmertaydin@yahoo.com

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır