kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Hakkı verilmedi

Hagi futbola vedasını dün resmileştirdi. Bu yıldızın jübilesi karşısında duygularınız nedir?

Teşekkürler Hagi! Bu teşekkür, Galatasaray adına. Ama daha çok Türkiye adına. Bugün Copacabana Plajları'ndan Sydney sahillerine bütün dünya Türkiye'nin adını daha çok duyuyorsa bunda Hagi'nin büyük payı var. En az ülkesi Romanya kadar Türkiye'ye de hizmet etti.

* Türkiye, onun hakkını verdi mi?

Hayır! Hagi, Türkiye'de yanlış takıma geldi. Fenerbahçe'ye gelse ve Fenerbahçe'yi bu başarılara götürse hakkının nasıl verildiğini görecektik. Galatasaray'ı başarılara taşıdığı için bir hain ilan edilmediği kaldı. Şimdiki gözyaşları, aslında timsah gözyaşları. İçin için seviniyorlar. "Kurtuluyoruz beladan" diyorlar. Türkiye Hagi'nin hakkını verseydi, jübilesinde Turizm Bakanı, Başbakanlık Tanıtma Müsteşarı, Dışişleri Bakanı İsmail Cem olurdu, birer şilt verirlerdi.

* Galatasaray, onun hakkını verdi mi?

Son senede maddi olarak bir miktar verdi. Hagi, Türkiye'ye sıfır bonservis bedeliyle, bedava geldi ve 4 sene sonunda Galatasaray Hagi'ye 3.5 milyon dolar ödeyerek teşekkür etti. Bu, Hagi'nin başarılarının ve bonservisiyle gelişinin çok minnacık karşılığıydı. Ama medya, "Parayı peşin öderseniz adam da böyle oynamaz" diyecek kadar çirkinleştirdi işi. Ve Galatasaray kalkıp bunu açıklayamadı. "Bu 3.5 milyon dolar bu yıl için değildir. Bu para, peş peşe 4 şampiyonluğu, iki dubleyi, üstüne UEFA Kupası'nı getiren adama küçük bir jesttir" diyemedi. "Aman bize de bulaşırlar" korkusuyla, çirkin kalemlerin çirkin saldırılarını seyrettiler.

* Galatasaray'ın 1996'dan bu yana yaşadığı başarılarda aslan payı kimin?

En önemli iki dişli Hagi ve Popescu'dur. Bu ikili, Galatasaray'ı iyi bir takım olmanın üstüne çıkarıp çok iyi bir dünya takımı haline getiren iki beyindir. Diğerleri, Faruk Süren'den Fatih terim'e, bu iki beyni tamamlayan unsurlar oldular. Zaten Hagi'nin Galatasaray'da hak ettiği itibarı görmemesinin sebebi bu kıskançlıklar. Hagi önlerine çıkıyor diye ödleri patladı. Elbette Terim'in payı büyük. Bu kadroyu yönetmek kolay değil. Elbette yönetimin payı büyük. Bu kadroyu oluşturmak kolay değil. Ama en büyük pay Hagi ve Popescu'nundur.

* Galatasaray, Hagi'nin yerini doldurmayı başarabilecek mi?

Hagi'nin yerini dolduracak adam şu anda dünyada yok. Zidane, Figo Hagi'nin verdiği tadı, lezzeti vermiyorlar. FIFA'nın uzmanlar kurulu'na göre dünyanın en iyi üç oyun kurucusu, sırasıyla Pele, Platini ve Hagi. Bu üçlü içinde, yaşayan ve futbola devam eden tek isim Hagi idi. Şimdi o da gidiyor. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi üçünde artık oynayan adam kalmamış olacak.

* Hagi'yi oynarken son kez görmek için Galatasaray maçlarına gitmeme kararınızı değiştirecek misiniz?

Hayır! Çünkü Hagi'yi insafsızca oynatmıyorlar. Bu insafsızlara da hakemler göz yumuyor. Hagi yanına gidip, "Zaten 3-5 maçım kaldı oynayacak. Bırakın keyfimle oynayayım" dediğinde de TV'lerde insafsızca yargılıyorlar. Hagi'nin 6 maçlık cezasının arkasında yüzkarası bir hakem, yüzkarası bir medya var. Hagi bugün gidiyor diye gözyaşlarıyla sayfa yapanların geri kalan maçlarda tavrını göreceğiz. Oynarsa "Kahrolsun Hagi!" Bırakınca "Yaşasın Hagi!"

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır