kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Ohh! Nihayet


Kadıköy'ün utancı olan mikrop yuvası Kurbağalıdere'yi kurtaracak arıtma tesisinin temeli atıldı. İki yıl sonra dere masmavi akacak
Kadıköy'ün yanı sıra Ümraniye ve Üsküdar'dan tüm kanalizasyonların boşaldığı Kurbağalıdere'nin kurtarılması amacıyla hayata geçirilecek iki projenin temelleri dün atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ilk olarak Kurbağalıdere'nin Ümraniye Şerifali kolundaki ıslah çalışmalarını başlattı. Başkan Gürtuna, ilçe belediye başkanlarıyla birlikte daha sonra Kadıköy'e geçerek Hasanpaşa'daki Kurbağalıdere Atıksu Tüneli'nin temelini attı.

ATIKSU AKMAYACAK
Gürtuna, başlatılan kapsamlı çalışmalarla Kurbağalıdere'nin 30 kolunun ve Kadıköy'deki bölümünün temizleneceğini hatırlatarak, "Şu anda dereye akan atık sular kollektörlerle atıksu tüneline, oradan da Moda'da inşaatı devam eden arıtma tesisine ulaştırılacak, kirlilikten arındırıldıktan sonra da denize bırakılacak" dedi. Gürtuna, mikrop yuvası Kurbağalıdere'nin insan hayatını tehdit ettiğini belirterek, "Projemiz halk sağlığının korunması açısından da büyük önem taşımaktadır" diye konuştu. Güntuna, temizlik ve çevre yatırımlarını ara vermeden sürdüreceklerini vurguladı.

DAHA TEMİZ KENT
Kurbağalıdere'nin Şerifali kolu ile buraya dökülen Çakmak kolunun ıslah çalışmalarının 2 trilyon, Kadıköy Evlendirme Dairesi önünde başlayan ve Moda'daki Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona erecek olan Kurbağalıdere Atıksu Tüneli'nin de 5 trilyona mal olacağını belirten Başkan Gürtuna, "Amacımız daha temiz ve yaşanılır bir İstanbul. Bunun için en modern projeleri en kısa sürede devreye sokuyoruz" dedi..

SALİM YAVAŞOĞLU

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır