kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fadime'nin silah tutkusu


Trabzon Valiliği'ne silah ruhsatı almak için yılbaşından beri tam 970 kadın başvurdu...
Silah kullanımının oldukça yaygın olduğu Trabzon'da, son aylarda kadınlarda da bir silah merakı başladı. Trabzon Valisi Adil Yazar, yılbaşından bu yana silah ruhsatını yenilemek için 5 bin 300 kişinin başvurduğunu belirtirken 970'i kadının da ilk kez silah ruhsatı almak için başvurduğunu söyledi. Önceki dönemlerde ruhsat için başvuran kadın sayısı 10'u geçmezken 7 ayda 970'i bulması valiyi de şaşırttı.

SİLAHA YOĞUN TALEP
Silahın yöre kültüründe önemli bir yer tuttuğunu belirten Vali Yazar, ruhsat isteyenler arasında kadınların yanı sıra yaşlı erkeklerin de oldukça fazla olduğunu söylüyor. "5 yıllık bekleme süresini dolduran 5 bin 300 kişi ise bize ruhsatlarının yenilenmesi için başvurdu. Bu kişilerin durumları yeniden incelenecek. Halk günlerinde de en çok silah ruhsatı talepleriyle karşılaşıyoruz. Geçen yılki halk günlerinde vatandaşlardan gelen istekleri istatistik haline getirmiştik. İsteklerin yüzde 28'inin silah ruhsatı olduğunu görüyoruz. İnsanların bana silah ruhsatı için değil de, istihdamı arttırıcı projelere destek için gelmesini isterdim" dedi.

BEN DE İSTİYORUM
Hemen herkesin belinde silahı bulunduğunu ve kendisinin de ruhsatlı silah almak istediğini söyleyen evli ve 4 çocuk annesi Fatma Çakır'ın silah isteği sadece bir özentiden ibaret gibi gözüküyor: "Bir çok arkadaşımın silahı var. Ben de ruhsatlı bir tabanca istiyorum. Eşimle bunun için Valilik'e başvurduk" dedi.

Ersin RAMOĞLU

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır