kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Turisti düşündük duyarlı davrandık


İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, Çeçen eylemcilerin Swissotel'de gerçekleştirdiği işgal ve rehin alma olayının, turizme büyük bir darbe olabileceğini belirterek, "Onun için duyarlı ve sağduyulu davrandık.
Amaç kimseye zarar vermemekti. Aceleci olmadık ve başarıya ulaştık" dedi.

ÜLKE MENFAATİ
Abanoz gözaltındakilerin sorgulamalarına devam edildiğini söyledi.

"Eylemin hiç kimsenin burnu bile kanamadan bitirildiğini" hatırlatan Abanoz, "Tam turizm mevsimi. Bu eylem turizmimize büyük bir darbe olabilirdi" diye konuştu.

"Bu işin perde arkası var mı, yoksa kendi başına yaptıkları bir eylem mi? Onu araştırıyoruz" diyen Abanoz, "Eylem sırasında görüşmelerin tıkandığı an oldu mu?" sorusuna ise, "Sabırla görüşmeleri sürdürdük, ama o saatlerde teslim olmasalardı mutlaka bir operasyon yapacaktık. Böyle bir eylemi ülkenin gündeminde uzun süre tutamazsınız. Girersiniz içeri, meseleyi halledersiniz. Ama sonuçları kötü olur" diye yanıt verdi

SORGULAMA SÜRÜYOR
Gözaltındaki 13 kişinin sorgusu sürerken, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri silahları temin ettikleri ve eylemcilere yardım-yataklıkta bulundukları belirlenen 6 kişiyi daha yakalayarak gözlem altına aldı.

Eylem planları bulundu
Muhammed Emin Tokcan'ın Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bulunan Ayangöl Sitesi'ndeki evinde İstanbul ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan aramada bir av tüfeği ile eylem planı ele geçirildi.

Tokcan'ın eylemi gerçekleştirmeden bir gece önce 5 arkadaşı ile birlikte bu evde bir araya geldiği ve eyleme son şeklini verdikleri ortaya çıktı. Daha sonra İstanbul'a hareket eden Tokcan ve arkadaşları, Sapanca'da yaptıkları eylem planını uygulamaya koydu.

Bu arada eylemcilerin Bolu'daki Petro Clup'ta da sık sık buluştukları ortaya çıktı. Tokcan'ın bir süre güvenlik görevlisi olarak çalıştığı kulübün Kafkas kökenli Müdürü Nadir Karaç gözaltına aldı.

Ayrıca İstanbul DGM, Tokcan ve beraberindeki 12 kişi için 4 günlük ek gözetim süresi verdi.

Veli SARIBOĞA -Bilge UYGUN

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır