kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

KISA KISA KISA


Rekabet gücümüz düştü
Türkiye, 49 ülke arasında rekabet gücü sıralamasında bu yıl biraz daha geriledi. Uluslararası İşletme Geliştirme Enstitüsü'nün (IMD) Dünya Rekabet Gücü 2001 Yıllığı'na göre, 1999'da 38'inci olan Türkiye'nin yeri 2000'de 42'inciliğe, bu yıl da 44'üncülüğe düştü. Rekabet gücünde ilk 3 sırayı ise ABD, Singapur ve Finlandiya aldı. Rusya, Kolombiya, Polonya, Venezüela ve Endonezya rekabet gücü sıralamasında Türkiye'nin altında yer aldı. Türkiye'nin bulunduğu grupta rekabet gücünde en üst sırayı 33'üncülük'le Çin aldı.

Axa Oyak'ın 'Satranç Şöleni'
Axa Oyak tarafından düzenlenen İstanbul 9. Satranç Şöleni'ne bin 128 öğrenci katıldı. Üç hafta sonu süren turnuvanın ödül töreninde bir konuşma yapan Axa Oyak Genel Müdür Yardımcısı Telat Gürses, stranç sporunu desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Turnuva'da birinci olan Melek Korkmaz, 5 milyar liralık ferdi kaza sigortası ile güvence altına alındı.

Film Festivali'ne Başak güvencesi
İstanbul Kültür Sanat Vakı tarafından bu yıl yirmincisi gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamındaki yabancı filmlerin ülkeye girişleri ile festivale katılan tüm filmler, gösterimlerinde meydana gelebilecek risklere karşı sigortalandı. Riskleri üstlenen Başak Sigorta festivalin "Anılarına" adlı geleneksel bölümünün de sponsorluğunu yürütüyor.

Bayındır acenteleri Uludağ'da toplandı
Bayındır Hayat Sigorta, acenteleriyle Uludağ'da biraraya geldi. Başarılı acentelerin ve müşteri temsilcilerinin ödüllendirildiği toplantıda Bayındır Hayat Sigorta'nın önceki genel müdürlerinden Maliye Bakanlığı Müşaviri İbrahim Berberoğlu da hazır bulundu.

Aksigorta'dan resim yarışması
Aksigorta bu yıl Kocaeli'ndeki ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği yedinci resim yarışmasını sonuçlandırdı. Çocukların yangın ve deprem felaketlerine karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan yarışmanın ödül töreni geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nde yapıldı. Yarışmaya 40 okuldan 610 öğrenci katıldı.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır