kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Tahsilat sıkıntısı büyüyor


Poliçe satışlarındaki azalma ürküttü
Ekonomik kriz sonrasında yaşanan durgunluğun sigorta sektörünü de olumsuz etkilediğini söyleyen Demir Sigorta Genel Müdürü Ali Ergül, "Poliçe satışlarımızda azalma oldu. Kaldı ki bu ortamda yeni bir poliçe satmak doğru mu? Bu da tartışılır. Çünkü parasını alıp alamayacağımız belli değil" diye konuştu.

Kriz ortamında herkesin likit kalmayı tercih ettiğini ve bunun da tahsilatları etkilediğini kaydeden Ergül şunları söyledi:

"Aslında sektörün toplam büyüklüğü içinde taşıdığı kur riski diğer finans sektörlerindeki kadar büyük değil. 2000 yılının aralık ayında krize likit girenler oldukça iyi para kazandı. Ancak gönül isterdi ki ne böyle bir kriz çıksın ne de biz faizden para kazanalım."

Hayatta gerileme dramatik boyutlarda
Finans sektörünün ayrılmaz bir parçası olan sigorta sektörüne krizin etkileri yansımaya başladı. Başak Hayat Sigorta Genel Müdürü Tevfik Cansız, prim üretiminde düşüş kaydedilmeye başladığını belirtirken bunun nedeni olarak da banka kredilerinde yaşanan durgunluğu gösterdi. Özellikle birikimli hayat sigortası üretiminde düşüşleri "dramatik" olarak nitelendiren Cansız, yeni üretimde yaklaşık yüzde 50'ye yakın bir oranda gerileme olduğunu söyledi.

Birikimli hayat sigortası kadar olmasa da sağlık sigortasında da belirgin bir düşüş olduğunu anlatan Tevfik Cansız, sigorta sektörünün yeniden derinlik kazanabilmesi için makro ekonomik hedeflerin belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır