kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Hazine'den Gökalp'e 'listeni hazırla' çağrısı


Hazine Tarım Bakanlığı'na şu çağrıyı yaptı: "Çiftçiye doğrudan destek için 500 trilyon lira hazır. Paranın dağıtılması için bir an önce alt yapınızı oluşturun
Çiftçiye doğrudan destek Tarım Bakanlığı'nı bekliyor. Hazine, çiftçiye doğrudan destek için toplam 500 trilyonluk kaynağın hazır olduğunu, bu paranın küçük üreticiye dağıtılmasının Tarım Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların hızlı hareket etmesine bağlı olduğunu söyledi. Müsteşarlık'tan yapılan açıklamada, 500 trilyon dışında ek bir kaynak ayrılmasının mümkün olmadığı da belirtilerek, şu noktaların altı çizildi.

* Güçlü ekonomiye geçiş programının ilkelerinden biri de, toplumun en zayıf kesimlerine destek sağlanmasıdır.

* Bu amaçla Ziraat Bankası ve Halk Bankası, çiftçi ve esnafa açtığı kredilerin faizlerini krizden önceki seviyelerde tutma kararı aldı. 11 Nisan'da yapılan TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen, 2001 mali yılı Bütçe Kanunu'nda değişiklik yapılması hakkında 4640 sayılı kanun ile çiftçi ve esnafa 400 trilyonluk bir imkân sağlandı.

* Program hedefleri kapsamında bütçe imkânları zorlanarak temin edilen 400 trilyonluk kaynağın artırılması program dengelerini bozacağından mümkün görülmüyor.

* Çiftçiye ulaşmayan dolaylı destekleme sistemlernin değiştirilmesine yönelik çalışmalara devam ediliyor. Küçük çiftçilere doğrudan gelir desteği ödemesi yapılması amacıyla 2001 mali yılı bütçesine yaklaşık 500 trilyon ödenek konuldu.

* Ödeneğin üreticilere bir an önce dağıtılması için gerekli altyapının oluşturulması, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kuruluşların katılımıyla yürütülmekte olan çalışmaların bir an önce tamamlanmasına bağlı.

* Bu çalışmalara ek olarak, arz fazlası olan ürün eken çiftçilerin arz açığı ürünlere yönlenlendirilmesi için alternatif ürün projesi çalışmaları tamamlanma aşamasında. Bu proje için Dünya Bankası'ndan 600 milyon ABD doları tutarında kaynak sağlanacak.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır