kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Soğan, elma, çay prostata engel
Dünyanın önde gelen tıp araştırmaları merkezi Rochester'daki Mayo Klinik'te yapılan bir araştırma elma, soğan ve çayın prostat kanserini önlediğini ortaya çıkardı. Çinli Prof. Nianzeng Xing 2 yıl süren araştırmasında elma, soğan ve çayda bulunan Quercetin denilen maddenin prostat kanserine yol açan hücreleri tecrit ederek çoğalmasının önlediğini ortaya çıkardı. Quercetin maddesinin prostat büyümesi nedeniyle ortaya çıkan idrar yapma zorluğu, idrar yolları iltihabı gibi yan etkileri de geçici olarak ortadan kaldırdığı belirtildi. ABD Tıp Cemiyeti Quercetin haplarının 2-3 yıl içinde piyasaya çıkacağını açıkladı.

Köpük yatak, uykuyu kurtaracak!
Amerikalı bir firmanın ürettiği köpük yataklar sayesinde artık yataktan kaynaklanan uyku bölünmeleri son bulacak. Memory Foam firmasının ürettiği bu yeni madde köpükten oluşuyor. Her türlü yatağa monte edilen bu köpük yatanın şeklini alıyor ve bel ağrılarını engelliyor. Elastik köpük sayesinde yatanın vücut ısısı ve kilosu algılanıyor. Yatak, bu algılamadan sonra kişinin vücuduna ve yatma pozisyonuna göre şekil alıyor.

Bebekte ani ölümün sebebi sigara
Atlanta'da yapılan bebek ölümlerini önleme konferansında konuşan uzmanlar yeni doğan bebeklerin sadece sırtüstü yatırılmasının ani bebek ölümlerine yol açmadığını, birtakım diğer faktörlerin de etkili olduğunu belirtti. Özellikle bebeğin zamansız anne sütünden kesilmesi ve doğumdan sonra bebeğin yanında sigara içilmesinin ani ölümlerde etkili olduğu vurgulandı. 1997-98 yılları arasında Loisiana'da 117 ani bebek ölümünü araştıran uzmanlar, bu ölümlerin yüzde 55'ine zamansız sütten kesilmenin yol açtığını belirtti. Ani ölümlerde diğer önemli yüzdeyi bebeğin yanında sigara içimin aldığını söyleyen doktorlar uyku şeklinin çok önemli olmadığını savunuyor.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır