kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Swisotel el değiştirdi


Swissair'in yan kuruluşu olan SairGroup, kendisine ait Swissotel otel zincirini 170 milyon dolara sattı
İsviçreli havayolu şirketi Swissair sahibi olduğu Swissotel zincirini sattı. Yapılan açıklamada toplam 26 lüks otelin 170 milyon dolar karşılığında merkezi Singapur'da bulunan Raffles Holding'e satıldığı bildirildi. Anlaşma gereği Raffles otelleri "Swissotel" adı altında işletebilecek.

Otellerin el değiştireceğine dair haber İstanbul'daki Swissotel'in Çeçen eylemciler tarafından basılmasından birkaç saat önce duyuruldu. Raffles, Swissotel zincirinin 72 milyon dolarlık borcunu da üstlendi. Swissair oteller ile ilgili gayrimenkulleri de bir başka kuruluşa 65 milyon dolar karşılığında sattı.

BUGÜN AÇIKLANACAK
Raffles'a yapılan satışa paralel olarak, Swissotel Seul'ün otel yönetiminin ve Viyana'da bulunan Hilton Oteli'ndeki hisse payının da adı açıklanmayan bir yatırımcıya devredildiği bildirildi.

Satış kararının Swissair'in yan kuruluşu olan 'SAirGroup'un geçen yılı 1.7 milyar dolar zararla kapadığını açıklamasının ardından 'tasarruf önlemleri çerçevesinde' alındığı açıklandı. Şirket yetkilileri, tasarruf programının ayrıntılarını bugün düzenleyeceği ve toplam onbin hisse sahibinin katılacağı bilanço toplantısında duyuracağını belirtti.

Bu arada İstanbul Swissotel'in işletme hakkı halen Anadolu Japan Turizm A.Ş adlı bir şirkete ait. Swissair binayı şirkete 49 yıllığına kiralamış bulunuyor.

MORAL ZİRVESİ
Swissotel'in Halkla İlişkiler ve Pazarlama Müdürü Zeynep Çiftçioğlu ise, "Hayat tabii ki devam ediyor. Aktif bütün promosyonlarımız sürüyor. Bugün Ege yemek festivalimiz var" dedi. Bu arada, Mitsubishi ile dünyanın en geniş faktoring zinciri olan Factors Chain International'ın (FCI) Yönetim Kurulu Toplantısı da planlandığı gibi Swissotel'in rezidance bölümünde yapılıyor.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır