kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dünyanın en kârlı yarışma programı


ABD'nin ünlü programı 'Kim Milyoner Olmak İster' kaşıkla dağıtıyor, kepçeyle kazanıyor
Amerikan ABC televizyonunda yayınlanan dünyanın en çok para kazandıran yarışması "Kim Milyoner Olmak İster" programı ay başında Kevin Olmstead adlı mühendise TV tarihinin en büyük ikramiyesi olan 2.18 milyon dolar verdi. Bir hafta sonrasında bir kişi daha bütün soruları bilerek 1 milyon dolarlık ikramiyeyi kazandı. Yani yarışma kısa süre içersinde tam 3 milyon 180 bin dolar dağıttı. Fakat buna rağmen ne yapımcıları batma korkusu var, ne de ABC'nin. Çünkü henüz ekranlarda ikinci yılını bile doldurmayan program, yapımcılarına yayına başladığı tarihten beri yayınlanan 257 bölümüyle en az 1 milyar dolar kazanç getirdi.

77 MİLYON KİŞİ İZLİYOR
Her seferinde 77 milyon Amerikalıyı ekran başına çeken ve haftada dört kez yayınlanan programın bir bölümü 700 bin dolara maloluyor. Buna dağıtılan ödüller ve sunucu Regil Philbin'in ücreti dahil.

* Buna karşılık bölüm başına elde edilen reklam geliri 1.5 milyon dolarla 2 milyon dolar arasında. Birçok programın maliyetinin reklam gelirini aştığı bir ortamda, "Kim Milyoner Olmak İster"in gelirleri bu kadarla da kalmıyor.

* Program Kanada televizyonuna bölüm başına 250 bin dolara satıldı. İspanyolca versiyonu için bir Meksika kanalıyla da benzer bir anlaşma kapıda.

* Ayrıca programın CD'leri de 4 milyon adet basıldı ve tanesi 19.99 dolardan tamamı satıldı. Yarışmanın internet versiyonuna katılan 50 milyon kişi de ABC'nin internet sitesinin reklam gelirlerini katlamasını sağladı.

TİŞÖRTÜ VE ŞAPKASI DA VAR

Yarışmanın birçok kazanç kapısı var.
* Yarışmadan esinlenerek yapılan "Milyoner" adlı oyundan da yüklü miktarda gelir elde ediliyor.

* Programda kullanılan müzikler bir CD'de toplandı. Tanesi 17.98 dolara satılan bu albüm 10 bin adet satıldı.

* ABC televizyonu "Milyoner" tişörtleri ve şapkalarının gelirlerinden de belirli bir yüzde alıyor.

* Programın telefonla oynanan bir versiyonu için de bir cep telefonu şirketiyle pazarlıklar sürüyor.

* "Kim Milyoner Olmak İster"in ünü o kadar yayılmış durumda ki Disney'in Florida eyaletinin Orlando kentindeki stüdyolarında programın stüdyolarının bir benzeri kuruldu. Disney bu stüdyoyu çalışanları arasında yarışmalar düzenlemek isteyen şirketlere kiralayarak para kazanıyor.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır