kapat
25.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Zehirleyecektim aşkım galip geldi'


Castro'nun, 1950'lerde büyük aşk yaşadığı Marita Lorenz, CIA ile işbirliği yapıp, ünlü lideri öldürmek istemiş ama son anda vazgeçmiş
Marita Lorenz, 1950 yıllarının başlarında Almanya'da bir ABD'li askerin çirkin tecavüzüne uğradıktan sonra, yasa dışı yollardan Küba'nın başkenti Havana'ya kaçtı. Uzun yıllar sonra Almanya'ya dönen 62 yaşındaki Marita'nın en önemli özelliği 1950'li yıllarda, Küba Lideri Fidel Castro'nun sevgilisi olması. Castro'yla ilişkisini en ince ayrıntısına kadar anlattığı kitabı "Lieber Fidel" (Sevgili Fidel) ile ilgili olarak Yunanistan'daki Epsilon Dergisi'ne konuşan Marita açıklamalarıyla tüm dikkatleri üzerine topladı.

HAPINA ZEHİR BULAŞTIRDI
Havana'da Castro'yla birbirlerine ilk görüşte aşık olan Marita, bu uzun beraberliklerinde hamile kaldığında ünlü liderin şiddetli itirazları sonucunda kürtaj yaptırmak zorunda kalmış. Castro'yu asla affetmeyen Marita, intikam almak için, "kamp değiştirerek" Domuz Körfezi çıkartmasında başarısızlığa uğrayan ABD ile işbirliği yapmaya karar verir. Castro'nun "peşine bir türlü adam takamayan" CIA Marita'nın bu kişisel dramını kullanmak üzere bir plan hazırlar. Marita'ya "Castro'yu öldürürsen Hıristiyan dünyayı Komünist tehditinden kurtarmış olacaksın.. Dünya alem sana tapacak" diyen CIA genç kadını Castro'yu öldürmesi için ikna eder.

İntikam ateşiyle yanıp tutuşan Marita, Castro'nun yatağının başındaki hapları, öldürücü zehirle bulaştırılmış haplarla değiştirmeyi başarır. Ancak Castro uyanıp zehirli hapları içeceği anda, dayanamaz ve hapları alıp tuvalete atar!

Marita'nın iddiaları bununla sınırlı kalmıyor. Castro'ya "ihanet"inden dolayı çektiği vicdan azabıyla ABD'ye göç eden Marita, 1963'te Kennedy suikastinde Dallas'ta diğer CIA ajanlarıyla birlikte olduğunu ve ABD Başkanı'nı kimlerin öldürdüğünü bilen ve hayatta kalan iki kişiden biri olduğunu da ima ediyor.

Stelyo BERBERAKİS/ATİNA

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır