kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Soyunamayınca kasayı fırlattım!


Başbakan Ecevit'e kasa atan protestocu Ahmet Çakmak: Eylem günü iç çamaşırlarımı değiştirdim, bit pazarından kasa alıp attım. Gonca gibi soyunacak halim yoktu ya...
Başbakanlık Merkez Binası önünde yaptığı eyleme kadar çevresi onu "Çiçekçi Ahmet" olarak tanıyordu. Eylemden sonra ise Türkiye onu "yazarkasacı Ahmet " olarak tanıdı.Başbakan Bülent Ecevit'in arkasından elindeki yazarkasayı fırlatarak "Ben bir esnafım" diye bağıran çiçekci Ahmet Çakmak hemen gözaltına alınmış ve önceki geceyi nezarette geçirmişti. Akli dengesinin yerinde olup olmadığı araştırmak için Adli Tıp'a gönderilen Ahmet Çakmak daha sonra serbest bırakılınca eşi Eda Çakmak ve çocukları Muhammed Ali ile Bilal Tarık'ın bulunduğu kayınbiraderinin evine gitti.

'2 YIL HAPSİ GÖZE ALDIM'
PlanladIĞI bu eylemi hiç kimseye söylemeyen Ahmet Çakmak, kararını verdiğinde 2 yıl hapis cezasını göze almış. Önce iç çamaşırlarını değiştirmiş, sonra da ailesini kayınbiraderinin evine bırakmış. Bit pazarında 5 milyon liraya alıcı bulduğu yazarkasasını sırtlıyarak Başbakanlığın önüne gitmiş.

Ona Çankaya Köşkü önünde soyunan Gonca Uyanık esin kaynağı olmuş. Ahmet Çakmak, "Erkek olarak soyunacak halimiz yok. Bu nedenle hiçbir işe yaramayan yazarkasayı devlet büyüklerine iade etmek istedim" dedi. Ahmet Çakmak şöyle devam etti:

"Açtığım işyerleri battı. Son olarak 400 milyon lira vergi geldi. Eşe dosta borçlandım. Ben bir babayım. Eve giderken ekmek götüremiyorsam, çocuklarıma bir çikolota bile alamıyorsam, bitmişim demektir. Kiminle konuşsam benden daha dertli. Her kesimden şikayet olduğu bu ortamda ben de derdimi anlatmak için eylem yaptım."

TAKSİCİ PARA ALMADI
Adlİyeden çıktığında cebinde 350 bin lira olan Ahmet Çakmak, şaşkın durumda olduğunu söylüyor. "Belki saygısızlık yaptım çaresizlikten, öfkeden adeta kendimi kaybetmiştim. Hâlâ da sıkıntım büyük. Ne yapacağımı bilmiyorum" diye konuştu.

Çakmak önceki gün adliyede gazetecilere Emniyet'te gözaltında iken bir rüyasını anlatmıştı. "Rüyamda yazarkasayı attıktan sonra Bülent Ecevit yanıma geldi ve 'Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Anayasa kitapçığını fırlattı. Sen de yazarkasayı fırlattın' dedi" diyerek aynı rüyayı tekrarlıyor ve Ecevit'in "Nedir bu Ahmetlerden çektiğim?" diye sorduğunu söylüyor. "O korku ile uyandım ve bir daha uyuyamadım" diyor. Seçimlerde hiçbir partiye oy vermeyen Ahmet Çakmak "Gönlüm Sezer'den yana. O bir partinin başına geçerse oyumu ona veririm" diye ekliyor.

Vatandaşlardan tebrik telefonları alan Ahmet Çakmak'tan eve giderken bindiği taksinin sürücüsü de para almamış. Çakmak durmadan çalan kutlama telefonları karşısında da hem hoşnut, hem de şaşkın.

Eşi: Gurur duydum
Arkadaşımız Taki Doğan'a çay ikram ederken konuşan Eda Çakmak, eşinin eylemini gelen telefonlar üzerine televizyonda izlediğini söyledi:

"Ahmet bize eylem yapacağını söylemedi. Televizyonda gördüm. Hapise girecek diye korktum ve ağladım. Ahmet Emniyet'ten telefon edince rahatladım. Eşim çok hassas ve duygusal bir insandır. Borçlandığı için mahçup da oldu. Ne yapalım yazgı işte. Şimdi halkın sesini dile getirdiği için onunla gurur duyuyorum."

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır