kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Başka hükümet olanağı yok


Başbakan Ecevit, "Hükümet istifa" diyenlerin alternatif bir öneri getiremediğini savundu
Başbakan Bülent Ecevit, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Yuhannes Linn ile yaptığı 20 dakikalık görüşmenin ardından, "Başka bir hükümet kurulma olanağı yoktur" açıklama yaptı.

Ecevit, esnafın sokaklarda eylem yaptığının hatırlatılması ve esnafa bir mesajının olup-olmadığının sorulması üzerine, "Esnafın bazı sıkıntıları olduğu kesin. Bu program hazırlandıktan sonra, yani önümüzdeki haftadan sonra özellikle kaynak sorunu, özellikle iç kaynak sorununu öncelikle ele alacağız ve tabii iç kaynak sorununu çözerken, esnaf ve sanatkarların, işçilerin, kamu görevlilerinin de sorunlarıyla daha etkili bir şekilde ilgilenme olanağını bulacağız" dedi.

"Esnafı eylemi Başbakanlığa kadar taşındı. Esnaf hükümete istifa sloganı atıyor. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?" sorusunu ise Ecevit, "Hükümet istifa sloganını haykıranların, bu hükümetin yerine nasıl bir hükümet düşündüklerini de belirtmeleri gerekir. Bildiğim kadar, şu sırada başka bir hükümet olanağı yoktur. Bizde bu konumumuzu çok sorumluca değerlendiriyoruz ve değerlendirme kararlılığındayız" şeklinde yanıtladı.

Tasarıların hazırlanması konusunda geç kalındığı yönündeki eleştirilerin de hatırlatılması üzerine Ecevit, "Tasarılar geldikçe derhal Meclis'e sunuyoruz ve Meclis de biliyorsunuz büyük bir hızla çalışmaya başladı." cevabını verdi.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır