kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Haddinizi bilin

Son zamanlarda asker hakemler nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpratıldığını gözlemliyorum. Haksız ve yanlış yorumlarla bir yere varamayacağımız bilinmeli. Ordumuza ve onun mensuplarına kimsenin en ufak eleştiri yapma hakkı yoktur. Böyle kişilikli, prensiplerinden taviz vermeyen, ülkesinin hem dış hem de iç güvenliğini sonuna kadar savunan bu kuruma yöneltilen her türlü eleştiriye karşıyım.

Ordu mensubu hakemlere söz geçiremeyeceğini anlayan kişiler, "Askerler hakemliği bıraksın" kampanyası ile kamuoyu oluşturmaya mı çalışıyor? Erman Toroğlu, patavatsız tavırlarının nereye varacağını düşünmeden, askerlerin hakemlikten çıkarılmalarını neden bu kadar ister? TV'lerde reyting uğruna yapılan eleştirilerin nerelere varacağı, neler getireceği düşünmeden söylenmesi, futbolda kaosa yol açmaktadır. Toroğlu ve Ahmet Çakar'ın reyting savaşını asker hakemler üzerinden yapmaları çok çirkin.

Milleti kışkırtmayın

Bugüne kadar "Türk halkının en güvendiği kurum" konulu sayısız anket yapıldı. Son anket, TESEV'in. Bakın sonuçlarına. Türk halkının en güvendiği kurum büyük farkla ordu çıktı. Sizin reyting uğruna bu kurumun mensuplarını rencide edip, hedef gösterme hakkınız yok.

G.Saray-G.Birliği maçında bir aptal yorumcu, Hagi'nin kırmızı kart gördüğü pozisyon için "Romen Albay Hagi, Türk subay Erol Ersoy'un yüzüne tükürdü" diye yazıyor. Toroğlu, "Bir astsubay şehre maç yönetmeye gidiyor. Şehrin takımı güç durumda. Kolordu komutanı soyunma odasına girdi, 'Nasılsın evladım' dedi. Astsubay arkadaş bundan etkilenmez mi?" diyor. Erman, sen herhalde ordu dışındaki kişilerle askeri karıştırdın. Resmen "Hatır şikesi yapar" diyorsun. Bu nasıl yorum be! Türk askeri bunları hakediyor mu? Artık haddinizi aştınız. Otorite değilsiniz, öğretici hiç değilsiniz... Sizin işiniz kavga çıkarmak!

Bu ülkede asıl tartışılması gereken sizlersiniz. Sen ve senin gibiler, tarafsızlık görüntüsü altında hakemleri, futbolcuları hedef gösterip, taraftarları birbirlerine düşürüp reyting ve gündem belirlemek için çırpınıyorsunuz. Herkes ayağını denk alsın. Kapasitesinin yettiği kadar yorum yapsın. Sakatatlı yorumlarla, cinayetle, tecavüzle, kanla bir yere varamazsınız.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır