kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Yazarlar
 

'Babama hiç sarılmadım'


Nükhet Duru, sevgisiz geçen çocukluğundan babasını sorumlu tutuyor. Ünlü sanatçı 'Sevgimi kaybetti, ama babamdır diye ona bakıyorum' diyor
Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına konuk olan Nükhet Duru'nun, çocukluk ve ilk gençlik yıllarına dair anlattıkları olay yarattı. Duru, o yılların ibret dolu öyküsünün ayrıntılarını SABAH'a anlattı. Duru, yaşadıklarının izlerini bugüne dek hep yüreğinde saklamıştı. Neden intihar ettiğini, babası tarafından sahneden indirilip nasıl bekaret kontrolüne gönderildiğini anlatırken bir tek şeyin altını çiziyordu; bunların yüreğinde yarattığı tahribatları... Ve bu acı olaylar sonrasında nasıl felç geçirip, 6 ay hareketsiz yatağa bağlandığını... İşte kendi ağzından Duru'nun acı öyküsü...

BABAMA KIZDIM İNTİHAR ETTİM
'Çocukluğumda beni en çok yaralayan olay anne ve babamın beni genelde okulda unutmalarıydı. Yatılı okuyordum. 20 gün kimse gelip beni arayıp sormazdı. 11 yaşındaydım. Annemle babam beni çekiştirip duruyordu. İstedikleri için değil, birbirlerine inat olsun diye yapıyorlardı. Daha sonra ikisi de almadı ve amcamlarda kalmaya başladım.

Bir süre sonra yine babamla yaşamaya başlamıştım ama benimle komşular ilgileniyordu. Terk edilmiş hissediyordum kendimi. 'Çekilmez oldu bu hayat, veda edip gitmeli' diye bir şarkıya taktım ve intihar etmeye karar verdim. Kibritlerin barutlarını suda eritip, suyuna küçük bir pilav yaptım. Ecza dolabındaki bütün ilaçları da içtim. Üst katımızda Serpil Örümcer oturuyordu. Hayatımı ona borçluyum. Gece yarısı işten dönerken, kapının altından ışık görünce kapıyı çalıyor. Sürüne sürüne kapıyı açmışım ama orada yığılıp kalmışım.

ACIDAN FELÇ GEÇİRDİM
Serpil Abla kapının açık olduğunu fark edince iteliyor ve beni yerde görüyor. Hastaneye götürmüşler ve üç gün sonra kendime gelebilmişim. Babam hastaneye bir gün sonra geldi ve 'Nasıl böyle bir şey yaparsın. Beni rezil ettin' dedi.

(...) 17 yaşındaydım. Babam şarkıcı olduğumu duymuş. Beni sahneden indirtip, bekaret kontrolü için 2'nci Şube'ye çektirdi. Kontrolden geçtim. O alet korkunç bir şeydi. Bakire çıktım, şaşırdılar. Öyle bir acıydı ki, felç geçirdim. Kalkamıyordum, yürüyemiyordum, yemek yiyemiyordum. Kedim bile halime dayanamadı ve kendini duvara çarparak öldürdü. Kedim öldükten üç gün sonra ayağa kalktım. 6 ay felçli kaldım, 42 kiloya düştüm.

BABAMDIR DİYE BAKIYORUM
Bir gün babam beni İngiltere'ye götüreceğini söyledi. Onunla bir arada yaşamak hiç istemiyordum. Hemen yaşımı büyültüp 18 yaptırdım. Böylece onunla da gitmedim. Babama kin tuttum. Sevgimi kaybetti. Ama şimdi bir evlat olarak üzerime düşeni yapıyorum. Babamdır diye ona bakıyorum. Asla bir sevgi duymuyorum. Hayatımda bir kez bile babama sarılıp, onu doyasıya koklamadım."

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır