kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Böyle ev sahibine can kurban


Etiler'in en lüks sitelerinden Park Maya'da dövizle kira ödeyen kiracılara yüzde 20'yi bulan oranlarda indirim yapıldı. Ne diyelim; darısı diğer kiracıların başına

6 AYLIK DESTEK
TÜRKİYE'NİN içinde kavrulduğu ekonomik kriz ortamında dolar-mark karşılığı kira ödeyenler çifte kavrulurken, tek tük de olsa insaflı ev sahiplerine rastlanıyor. Bunlardan biri de İstanbul'un lüks semtlerinden Etiler'in merkezindeki Park Maya Sitesi'ndeki dairelerin yüzde 60'ının sahibi olan Çiftçi Ailesi.

Türkiye'nin köklü sanayici ailelerinden olan Çiftçi Ailesi, dövizle kira aldıkları kiracılarının içinde bulundukları zor durumu atlatmalarına katkıda bulunmak için Nisan ayı başından başlamak üzere 6 ay boyunca kiracılarına belirli miktarlarda indirim yapıyor.

'ÖRNEK OLSUN'
ÇİFTÇİLER, özellikle iş dünyasından ünlülerin ikamet ettiği Park Maya Sitesi'ndeki uygulamanın diğer gayrimenkul sahiplerine de bir örnek oluşturmasını diliyor. NisanĞMayıs-Haziran aylarında dolarla kira ödeyen Park Maya sakinlerini yüzde 20, markla ödeme yapan kiracıları ise yüzde 10'luk bir indirim bekliyor. Sonraki üç ayda ise dolara yüzde 10, markla kira ödeyenlere ise yüzde 5 indirim öngörüldü. Sitede 175-240 metrekarelik dairelerin kiraları 1.800-3.000 dolar ve 2.500-5.000 mark arasında değişiyor.

İndirim ilaç gibi geldi
Çİftçİ Ailesi'nin kiracılarından işadamı Ali Kazaz, ev sahibi tarafından yapılan indirimin ilaç gibi geldiğini söyledi. Kirasını ödeyebilmek için hangi harcamalarından kısıtlamaya gidebileceğini düşündüğü günlerde indirim bildirisini aldığını belirten Kazaz, "İçinde bulunduğumuz kriz herkesi bütçesine göre etkiledi. Ben de 1.400 dolar kira ödüyordum. 31 Mart günü kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneden taburcu olarak evime geldim. İlk karşılaştığım bu bildiri oldu ve çok şaşırdım. Burada yaşamak için insanların sıra beklediğini biliyorum" dedi.

POZİTİF DAVRANIŞ
Bir şirkette genel müdür olarak görev yapan Çiğdem Kurdoğlu ise, "Sitede şirketimize ait 2 daire var. 5 bin dolar kira ödüyorduk. Tabii ki normal olarak kontratları yaparken böyle bir devalüasyon beklemiyorduk. Bu anlaşma iyi niyete dayanan bir uygulamadır. Çiftçi Ailesi kiralarda indirim yaparak çok pozitif davranmıştır. Böyle bir ortamda kiralarla ilgili anlaşmalar yapılırken mutlaka piyasa şartlarının dikkate alınması lazım" diye konuştu.

İlker AKGÜNGÖR

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır