kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Bu kasa kaç para alır?


45 günde 4 bin kasa satan Eurosafe firması "5 milyonluktan 150 milyarı alan kasa hangisidir" sorusuyla bile karşılaşmış
Krİzle birlikte artan hırsızlıktan korkanlar ve parasını bankada tutmak yerine evinde bulundurmayı tercih edenler çelik kasa satışlarını patlattı. 1997 yılından bu yana Türkiye'de faaliyette bulunan İsrailli Eurosafe firması, krizin patlak vermesinin ardından geçen 45 günde 4 bin adet elektronik şifreli çelik kasa sattı. Firmanın Genel Müdür Yardımcısı Hakan Ayyıldız, satışlarının yüzde 70'in üzerinde arttığını söyledi. Kasa alırken en çok sorulan soru ise 'Bu kasa kaç para alır?' oluyor.

Dört yıldır Türkiye'de bulunmalarına karşılık böyle bir talep patlaması ile ilk defa karşıladıklarını dile getiren Ayyıldız, "17 Ağustos depreminden sonra da yine bir talep artışı olmuştu. İnsanlar kendilerini güvende hissetmek istiyorlar. Ancak bugün yaşanan talep artışı o günküleri çok geride bıraktı" dedi.

Bu tür kriz dönemlerinde satışların arttığını belirten Ayyıldız, 19 Şubat'tan hemen sonra gazetelere reklam vermeye başladıklarını kaydetti. Satışları kampanyalarla da desteklediklerini dile getiren Ayyıldız, çoğunlukla gayrimenkul kirası olanların kendilerine başvurduklarını belirtti. Daha çok hem evde, hem de işyerinde kullanılacak kasaların tercih edildiğini söyleyen Ayyıldız, şunları söyledi:

"En çok sorulan soru, kasanın ne kadar para alacağı oluyor. En büyük kasamız 5 milyonluk banknotlarla 300 milyar alıyor. Ama satışlarımızın yüzde 45'i 5 milyonluk banknotlarla 150 milyar alan 50 santimlik kasalarımız. Bunlar ziynet eşyaları ve değerli kağıtlar için de uygun."

Satışların büyük çoğunluğunun İstanbul'a yapıldığını, ancak Ankara ve Bursa'nın da iyi olduğunu kaydeden Ayyıldız, İzmir'in üçüncü sırada yer aldığını söylüyor.

Leyla ŞEN

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır