kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

TÜSİAD'dan tarihi toplantı çağrısı


TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi, tarihinde ikinci kez olağanüstü toplanırken, TOBB Başkanı Fuat Miras, üyelerini Ankara'ya çağırdı
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), tarihinde ikinci kez Yüksek İstişare Konseyi'ni (YİK) olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantı tarihini 12 Nisan olarak belirleyen TÜSİAD, önce üyeleri ile krizi değerlendirecek, ardından verilecek öğle yemeğine davet ettikleri Kemal Derviş ile ekonomik sorunları tartışacak.

GÜVEN BUNALIMI
Kriz ortamının 40 günü aşkın süredir devam etmesinin ekonominin mantığına uymadığını düşünen TÜSİAD, krizi kapsamlı bir şekilde tartışıp, ortaya çıkan görüşlerin kamuoyuna duyurulmasını kararlaştırdı. TÜSİAD, ilk kez 8 Nisan 1997'de, hazırladığı demokratikleşme raporunun büyük yankı uyandırmasının ardından olağanüstü toplanmıştı. TÜSİAD üyelerinin talebi üzerine Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantı, YİK Başkanı Muharrem Kayhan ve Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın konuşmalarının ardından basına kapatılacak.

TÜSİAD Genel Sekreteri Haluk Tükel, ortaya çıkan güven bunalımının, hızlı bir şekilde aşılamadığını, belirsizliklerin kur üzerinde baskı oluşturduğunu, mali piyasalar ile hem döviz, hem para piyasalarında dengesizliklere neden olduğunu kaydetti. Tükel, "Günün şartları açısından yangın var. Herkes ücretlerini ödemeye çalışıyor, işçisini çıkarmamaya çalışıyor. Bu işin 40-50 gün sürmesi, bütün tahammül sınırlarını zorluyor" şeklinde konuştu. 1994'de de derin bir kriz yaşandığını hatırlatan Tükel, ancak o dönemde oldukça hızlı hareket edildiğini belirtti. 1994'te belirsizliğin 1 hafta-10 gün sürdüğünü, arkasından, devalüasyonun hayata geçerek piyasaların tekrar işlemeye başladığını kaydeden Tükel, "Daha farklı denge şartlarında oldu, ama en azından olumsuz şartlarda mali piyasalar işledi. Bu kriz, çok farklı yapıda oldu. Bir kere bu kriz, öyle kur üzerinde çok büyük baskı olmadan hayata geçti" diye konuştu.

TOBB'DAN ÇAĞRI
Bu gelişmeler yaşanırken, TOBB Başkanı Fuat Miras, ekonomideki son gelişmeleri tartışmak amacıyla oda ve borsa başkanlarının önümüzdeki hafta içerisinde Ankara'da toplanacağını açıkladı. 10 Nisan'da gerçekleştirilecek toplantıya, TOBB Konsey Başkanları'nın yanı sıra 350 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları da davet edildi.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır