kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Derviş de gençken yürümüş


Derviş, sokaklara dökülen esnaflar için "Gençliğimde ben de sokaklarda yürürdüm. İşçilerin ve esnafın sorunlarını anlıyorum. Biraz daha sabır" yorumunda bulundu
Ekonomİden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, ekonomik kriz yüzünden sokaklara dökülen esnaf için "Ben de gençliğimde epey yürüdüm sokaklarda. Yalnız belli bir sabır ölçüsünde, sağduyu ölçüsünde beklenmesi gerekir" yorumunda bulundu.

Derviş, Başbakan Bülent Ecevit'le Başbakanlık merkez binadaki görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Dar gelirli vatandaşın, esnafın, işçinin ve işverenin de zor durumda olduğunu belirten Derviş, şunları söyledi:

'DAHA İYİYE GİDECEĞİZ'
"Bir an önce buna çare bulunması istemini gayet iyi anlıyorum. Ama bunu hep birlikte aşacağız. Türk halkı sağduyuludur. Tabii icraat da görmek istiyor. Görmek istemekte de haklıdır. Yalnız belli bir sabır ölçüsünde, sağduyu ölçüsünde beklenmesi gerekir. Sanıyorum adım adım iyiye doğru götüreceğiz. En önemli şans Türk vatandaşının güvenidir, kendisine, devletine güvenmesidir."

ÖNEMLİ HAFTAYA HAZIRIZ
Hergün bir adım daha ilerlediklerini, bir taraftan çok acele etmemeleri gerektiğini bildiren Derviş, "Türkiye'nin çok beklemeye tahammülü yok. Ancak biraz daha sabır" diye konuştu. Aynı zamanda da uzun zamandır sorun yaratan bir takım meselelerin üstünde çok ciddiyetle eğilmek gerektiğini belirten Derviş, "Fazla acele edip de yanlış yapmamamız gerekiyor. Dengeyi kurmaya çalışıyoruz. Takımımla çok iyi çalışıyoruz" dedi. Derviş, "Haftasonu IMF heyeti geliyor. Onlarla çok ciddi çalışmalarımız başlayacak. Önümüzdeki önemli haftaya hazırlıklıyız" şeklinde konuştu.

"Az konuş" tavsiyesi
Kemal Derviş'in bir gün süren ayaküstü açıklama yapmama kararında banka genel müdürlerinin yaptığı uyarının etkisi olduğu ortaya çıktı. Önceki gün Bankalar Birliği'nin İstanbul Akmerkez'deki merkezinde İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Pamukbank ve Garanti Bankası'nın genel müdür ve üst düzey temsilcileriyle bir araya gelen Derviş, toplantıda bankacılardan bir de tavsiye aldı. Bankacılar, Derviş'e şunu söyledi. "Sayın Derviş. basın sizin attığınız her adımı izliyor. Ancak sözlerimiz bazen yanlış anlaşılıyor ve bundan özellikle finans piyasaları olumsuz etkileniyor. Lütfen daha az ve ayaküstü konuşmayın" Derviş bu uyarıyı dikkate aldığını aynı gün Ankara'ya dönerken gösterdi ve "artık ayaküstü açıklama yapmayacağım" dedi. Bir gün sonra ise Derviş dayanamadı yine konuştu!

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır